Tren privat Hyperion, din 31 iulie pe ruta București-Constanța: Cât costă biletele

Foto: antena3.ro
Foto: antena3.ro

În dimineaţa zilei de vineri, 31 iulie, trenul privat Hyperion pornește din nou spre litoralul Mării Negre, cu o ofertă pentru călători care va pune în încurcătură atât concurenţa de pe calea ferată, cât şi pe cea de pe autostradă.

Trenul administrat de operatorul privat Softrans pleacă din Craiova la ora 6:45, apoi din Bucureşti-Nord la ora 10:15 şi soseşte la Constanţa la ora 12:29.

Preţul biletului este de 70 de lei/călătorie pe ruta Craiova-Constanţa şi de 40 de lei pe Bucureşti-Constanţa, sensibil mai mic decât la operatorul de stat CFR Călători (94 de lei pe Craiova-Constanţa, respectiv 62 de lei pe Bucureşti-Constanţa).

Tariful Hyperion este aproximativ la același nivel al celui practicat de transportatorii auto, care percep între 40 şi 50 de lei pe călătorie, varianta cu trenul având însă avantaje nete faţă de cea cu microbuzul sau autocarul.

„Garnitura aceasta a trenului Hyperion către litoral este cea care a circulat, în perioada anterioară, pe ruta către munte (Craiova-Bucureşti-Braşov), iar de la 1 septembrie va porni şi cealaltă garnitură către munte. Ca noutate, în acest an trenul către litoral nu se va mai opri la sfârşitul sezonului estival, ci va circula permanent pe ruta Craiova-Bucureşti-Constanţa, pentru că şi în sezonul rece avem suficientă cerere”, a declarat Nicolae Mihai, directorul general al companiei Softrans, operatorul trenului Hyperion, citat de adevarul.ro.

Avantajele călătorilor care aleg Hyperion

Hyperion a fost supranumit de presă „Trenul SF”, datorită designului modern al garniturii (atât la exterior, cât şi la interior) şi facilităţilor pentru pasageri, dar mai ales pentru faptul că la bordul  său există semnal Wi-Fi pentru accesul gratuit la internet.

Mai mult, spre deosebire de CFR Călători, care percepe suprataxă la biletele cumpărate din tren, Softrans vinde bilete în tren fără niciun adaos față tariful normal.

Vezi și: CFR: TRENURILE SOARELUI, de vineri, către LITORAL și DELTA DUNĂRII. Cât costă un bilet

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel