Trei mari Puteri avertizează Grecia. Ce înseamnă NU la referendum

Parlamentul din Grecia a stabilit ce întrebare va fi tipărită pe buletinul de vot la referendum, în data de 5 iulie. Aproape concomitent, liderii a trei mari Puteri economice din Europa au lansat același avertisment pentru greci. Presa din Anglia consideră că nu poate fi vorba despre o coincidență, ci de coordonarea acțiunilor politice în interiorul eurozonei.

Premierul Italiei, Mateo Renzi, a declanșat tirul, avertizând Grecia că la referendum va alege între drahmă și euro.

Franța a reacționat prima, notează The Guardian. Președintele Francois Hollande a dat o declarație tranșantă la Palatul Elysse: ”Este democrație, este dreptul cetățenilor greci să decidă pentru propriul viitor. Ce aleg ei, este dacă Grecia mai vrea să rămână în zona euro, sau își asumă riscul părăsirii acesteia”. 

Germania a preluat tema, dar declarația nu a fost făcută de cancelarul Angela Merkel, ci de partenerul său la guvernare, Sigmar Gabriel, care a susținut aceeași idee: Grecia votează in/out față de euro. NU este o decizie clară împotriva rămânerii în zona euro.

Germania, Franța și Italia reprezintă primele trei economii europene. Atât Mateo Renzi cât și Francois Hollande sunt politicieni de Stânga.

Pe buletinul de vot la referendum va fi tipărită întrebarea:

Trebuie acceptat planul acordului propus de Comisia Europeană, Banca Centrală Europeană și FMI, în ședința Eurorupului din 25.06.2015:

Nu trebuie acceptat/NU

Acceptat/DA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel