Transport gratuit elevi RATB. Primăria București oferă patru zile de gratuitate

Peste 11.000 de elevi din şcolile bucureştene vor beneficia de transport gratuit cu mijloacele RATB, în perioada 5 - 9 decembrie, la manifestările culturale organizate de instituţiile publice de cultură de interes local din subordinea Consiliului General al Municipiului Bucureşti, a informat Primăria Capitalei prin intermediul unui comunicat. 

"Acţiunea are loc ca urmare a Hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti nr. 228/21.09.2016, adoptată la iniţiativa primarului general, Gabriela Firea. Astfel, în cursul acestei zile, peste 1.100 de preşcolari şi elevi însoţiţi de cadrele didactice au beneficiat de transport gratuit de la unităţile de învăţământ către instituţiile publice de cultură şi retur", a anunţat primăria. 

Pe parcursul acestei săptămâni, preşcolarii şi elevii angrenaţi în acest proiect au posibilitatea de a urmări spectacolele: "Crăiasa Zăpezii", "Clowns", "Mica Sirenă", "Vrăjitorul din Oz", "Zâna Zorilor", organizate de instituţii de cultură precum Teatrul Excelsior, Teatrul Stela Popescu, Circul Globus, Opera Comică, Teatrul Ion Creangă sau Teatrul Ţăndărică. 

Pe 21 septembrie, CGMB a adoptat o hotărâre în baza căreia elevii şi preşcolarii din Bucureşti beneficiază de transport gratuit, în grupuri organizate, la manifestările culturale iniţiate de instituţii publice de cultură de interes local din subordinea CGMB. 

La acel moment, primăria anunţa că cheltuielile de transport vor fi incluse în bugetul anual al Proedus. Instituţiile de cultură beneficiare indirect ale acestei facilităţi au obligaţia de a nu cuprinde cheltuielile de transport în preţul biletului de acces la spectacol, notează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel