Transelectrica nu mai dă energie vecinilor. DATORNICII

Transelectrica nu mai poate ajuta cu energie Serbia şi Bulgaria, în urma unei decizii a Curţii de Conturi.
 
 
Transelectrica nu mai poate ajuta cu energie Serbia şi Bulgaria, prin transfer în natură, întrucât, în urma unui control, Curtea de Conturi a descoperit că societatea românească nu a recuperat anumite cantităţi de energie de la cele două ţări. 

Corina Popescu, membru al Consiliului de Administraţie al Electrica şi fost secretar de stat în Ministerul Energiei în perioada decembrie 2015 - februarie 2017, a explicat, în cadrul unei conferinţe pe tema eticii în afaceri, că, potrivit unei convenţii cu operatorii din ţările vecine, în cazul în care unul dintre sistemele energetice cerea ajutor de avarie, celelalte puteau oferi energie care urma să fie recuperată în natură. 

Însă, în decembrie, un control al Curţii de Conturi a relevat faptul că Transelectria nu a recuperat anumite cantităţi de energie de la Serbia şi Bulgaria, prin urmare a interzis companiei româneşti să mai realizeze astfel de transferuri. 

[citeste si]

În acest context, Corina Popescu a explicat că nu a existat nicio consecinţă negativă pentru România a faptului că, în ianuarie, nu am răspuns unei cereri de a ajuta Bulgaria cu energie. 

„Atunci când ministrul Energiei a făcut acea declaraţie (în ianuarie - n.r.), era vorba de un element punctual. Au fost două paliere orare când nici noi nu aveam rezerve şi tot atunci ne-a cerut Bulgaria ajutor de avarie, dar noi abia aveam pentru noi. Transelectrica notificase colegii bulgari şi sârbi că acea convenţie cu schimburi naturale nu mai poate fi aplicată, în urma unui control al Curţii de Conturi, şi era în perioada când se negocia o nouă convenţie, bazată pe principii comerciale, adică îţi dau, dar plăteşti”, a spus Popescu, potrivit Agerpres, care a adăugat că Bulgaria a avut o problemă critică în acea perioadă, stopând exporturile pentru trei-patru săptămâni. 

Potrivit Corinei Popescu, Ungaria avea şi ea probleme cu energia în acea perioadă, iar Grecia şi Franţa au oprit exporturile. 


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel