Transalpina, Drumul Regelui, sau șoseaua care sfidează norii - GALERIE FOTO

Se spune că cine a urcat o dată pe Transalpina nu va ezita să repete experiența  cu prima ocazie. Transalpina  este drumul cel mai înalt din România, acesta rivalizând cu cele mai frumoase și spectaculoase șosele din Europa.

Despre Drumul Regelui încă se mai spune că ascunde legende și comori încă ascunse. Se spune că acesta  ar fi fost construit de legiunile romane, în drum spre  Sarmisegetusa, care doreau cucerirea Daciei, despre ale căror bogății  se dusese  veste până și la Roma. Șoseaua a    fost ulterior pavată cu piatră de  Carol al II-lea, după 1930, și reablitata de nemți în Al Doilea  Razboi Mondial, dar  a fost dat  uitării de autoritățile romăne până în urmă cu câțiva ani.

În acest moment, Transalpăina este cea mai înaltă șosea din România, depășind Transfăgărășanul cu o sută de metri și leagă Oltenia de Transilvania. Popasul Urdele se află la 2145 de metri, iar cine ajunge aici se pare că nu  mai vrea să părăsească poiana unde pot fi parrcate câteva sute de mașini. Porțiunea cea mai spectaculoasă este cea cuprinsă între Obârșia Lotrului și Rânca

În orice punct te-ai afla, peisajul parcă îți taie respirație, simțind că te afli îngtr-o zonă divină. Toți cei care au mers și pe Transfăgărășan sunt de părere că Transalpina este pe departe mult mai spectaculoasă  și aerisită în același timp, din cauza locurilor de parcare, dar și a frumuseții neasemuite a peisajului.

Oficial, după circa trei ani de zile în care pe Transalpina se circulă că pe un  drum național, șoseaua nu este dată oficial în folosință, din cauză că lipsescu elementele de siguranță. Ca atare, orice accident care se produce pe șosea  nu poate intra în categoria accidentelor de circulație, iar firmele de asigurare nu acordă despăgubiri.

[caption id="attachment_363354" align="alignnone" width="640"] Înainte de a ajunge la Obârșia Lotrului, cum urci dinspre Voineasa, domeniul schiabil de la Vidra așteaptă să fie finalizat[/caption] [caption id="attachment_363355" align="alignnone" width="640"] Urcând spre vârful Urdele, un popas la Stâna Ștefanu pentru o tochitură din carne de vițel sau de oaie, sau o mămăliguță cu brânză și smântână[/caption] [caption id="attachment_363360" align="alignnone" width="640"] Urcând spre Urdele, peisajul parcă este rupt dintr-o poveste[/caption] [caption id="attachment_363364" align="alignnone" width="640"] La 2145 de metri, din Vârful Urdele, panorama pare desprinsă din poveste[/caption] [caption id="attachment_363366" align="alignnone" width="640"] În scimb, în ultimul an, imaginea de târg a invadat și una dintre cele mai frumoase imagini ale Carpaților. Talcioc în toaă regula la 2145 de metri.[/caption] [caption id="attachment_363367" align="alignnone" width="640"] Stațiunea Rânca se destăinuie în toată splendoarea de le Transalpina[/caption]  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel