Traian Băsescu și Nicolae Ceaușescu, tratament egal în străinătate

Preşedintele Traian Băsescu a participat, joi, la o ceremonie desfăşurată la Banska Bystrica, dedicată Marii Sărbători Naţionale a Republicii Slovace, prilej cu care a ascultat melodii din repertoriul cântăreţei Gabi Luncă. Dacă ne întoarcem în timp, Nicolae Ceaușescu a avut parte de același tratament, în una dintre vizitele pe care le-a efectuat în Coreea de Nord.

Şeful statului român a fost oaspetele de onoare al preşedintelui slovac, Ivan Gasparovic, la Marea Sărbătoare Naţională, eveniment ce a marcat 69 de ani de la eliberarea Republicii Slovace.

 Cu acest prilej, Traian Băsescu şi omologul slovac au depus coroane de flori la Cimitirul Militar al Armatei Române de la Zvolen, unde sunt îngropaţi peste 10.000 de militari români.

 După ce Traian Băsescu şi-a rostit discursul pe scena de la Banska Bystrica, o artistă slovacă a cântat o melodie în limba română din repertoriul interpretei românce de muzică lăutărească Gabi Luncă.

 Fostul președinte, Nicolae Ceaușescu, a fost surprins, în timpul unei vizite în Republica Populară Democrată Coreeană, de un spectacol unde o interpretă nord-coreeană a interpretat o melodie în limba română.

Nicolae Ceaușescu a efectuat patru vizite în Coreea de Nord. Ceaușescu  a pus pentru prima oară piciorul pe pământ nord-coreean în 1971, când a fost primit cu onoruri de Kim Il Sung (Kim Ir Sen, n.r.), tatăl lui Kim Jong Il şi bunicul lui Kim Jong Un. Au urmat vizitele  din 9-15 iunie, 1971,  20-23 mai 1978, 17-20 aprilie 1982 și 18-21 octombrie 1988.

Vizitele din Coreea de Nord l-au determinat pe Ceauşescu să îmbrăţişeze filosofia Juche (cea a lui Kim Il Sung), acesta întărind constant puterea partidului, dar şi a cultului personalităţii. De asemenea, a demarat proiecte megalomanice, inspirate din arhitectura nord-coreeană.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel