Traian Băsescu, semnal de alarmă pentru Darius Vâlcov. "Riscul economic este major"

Traian Băsescu a declarat joi, în cadrul ceremoniei de depunere a jurământului de către noul ministru al Bugetului, Darius Vâlcov, că, dacă România nu îşi va respecta angajamentele, riscul de derapaj economic este major.

VEZI ȘI: Dan Șova îi dă dreptate lui Traian Băsescu cu privire la dosarele penale

"Ca om care participă la Consilul European, vă pot spune că speranţele celor care se gândesc la schimbarea politicii de consolidare fiscală la nivelul Uniunii Europene sunt deşarte", a declarat şeful statului.

El a menţionat că la ultima şedinţă a Consiliului European s-a stabilit foarte clar că politicile de consolidare fiscală rămân integral valabile pentru toate statele Uniunii Europene.

VEZI ȘI: Carmen Brumă, apariție INEDITĂ alături de fiul ei la o petrecere-FOTO

"A fost o dezbatare provocată chiar de către repezentanţii unor guverne socialiste şi concluzia a fost că Europa nu are o altă soluţie decât continuarea acestor politici", a precizat Băsescu.

Preşedintele a dorit să transmită "câteva îngrijorări ale sale", precizând că România are obligaţii asumate ca urmare a Tratatului Fiscal şi a programelor de reformă transmise de Guvernul României către Comisia Europeană, dar şi obligaţii legate de realizarea criteriilor din Tratatul Fiscal.

"Mă refer aici la MTO", a adăugat preşedintele, uitându-se spre premierul Victor Ponta.

El a continuat: "Avem, posibil, obligaţiile care vor rezulta dintr-o eventuală revotare a legii CAS, avem o cofinanţare din fonduri europene şi toate acestea creează, în momentul de faţă, un sentiment al unui impas în relaţia dintre România şi Fondul Monetar Internaţional, şi implicit Comisia Europeană şi Banca Mondială".

Preşedintele Traian Băsescu a precizat că, "dacă România nu îşi va respecta angajamentele, pericolul, riscul de derapaj economic este major", scrie Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel