Traian Băsescu se oferă consilier pe fonduri europene, pentru Klaus Iohannis și Victor Ponta

Fostului președinte, Traian Băsescu, din câte se pare nu-i priește la pensie. Într-o postare pe Facebook, acesta se vrea consilier al președintelui și al premierului în ceea ce privește absorbția fondurilor europene. 

"7,5 miliarde euro din banii europeni alocaţi României de Uniunea Europeană se vor pierde la 31.12.2015. Au fost alocaţi pentru construcţia de autostrăzi, modernizarea căilor ferate, regularizări de rîuri, recalificare profesională, creare de locuri de muncă, izolarea termică a blocurilor etc", scrie Traian Băsescu pe Facebook.

"În timp ce se lăuda cu îmbunătăţirea absorbţiei şi tăia panglici pe seama contractelor semnate în timpul guvernului Emil Boc, Ponta n-a reuşit să semneze niciun contract semnificativ prin care să utilizeze banii alocaţi României. Dacă în cei peste trei ani de guvernare Ponta s-ar fi început tot atîtea proiecte cîte s-au demarat în timpul lui Emil Boc, foarte probabil nu am mai fi pierdut aceşti 7,5 miliarde de euro.

Citește și: Traian Băsescu demontează dezvăluirile Adrianei Săftoiu din "Cronică de Cotroceni"

Eu cred că încă se mai poate salva ceva din pierdere cu condiţia să ştim ce avem de făcut şi argumentat în relaţia cu Comisia Europeană şi, mai ales, să facm un efort administrativ concertat multiinstituţional la Bucureşti.

Actualul preşedinte al Comisiei Europene este un susţinător consecvent al României şi cu siguranţă ne va ajuta la limita maxim favorabilă de valorificare a reglementărilor europene.
Ponta ca PM şi Iohannis ca reprezentant al României în Consiliul European trebuie să-şi asume acest efort, dar nu începînd de mîine, ci de azi. Eu sunt convins că merită încercat", conchide Traian Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel