Traian Băsescu pune cruce guvernului de tehnocrați. Verdict sumbru

Traian Băsescu este de părere că un guvern de tehnocrați nu are cum să reziste, iar miniștrii vor pleca rând pe rând.

"Guvernul Cioloș este un guvern de tehnocrați în care eu nu cred. Viața politică se desfășoară pentru a fi condusă de politicieni care își asumă lucruri. Tehnocrații nu își asumă nimic. Mâine pot să își ia mapa și să plece, pe când un om politic se duce în fața votului. Tehnocratul își ia pixul și își vede de drum. Vă asigur că tehnocrații își păstrează locurile de muncă din care provin. Să nu credeți că și-au abandonat locurile de muncă", a zis Traian Băsescu într-un interviu acordat România TV.

[citeste si]

Legat de desemnarea lui Dacian Cioloş pentru funcţia de premier, fostul președinte apreciază că este "varianta rezonabilă" şi că nu există un om mai potrivit în acest moment pentru funcţia de prim-ministru.

"Dacian Cioloş este o variantă rezonabilă, de aceea şi votăm Guvernul. Cei opt parlamentari ai Mişcării Populare, atâţi câţi suntem, nu avem un impact, dar cei opt parlamentari vor vota instalarea guvernului Cioloş, dar avem dubii serioase că programul propus de noi, care răspunde şi unor lucruri pe care n-am putut să le fac în timpul mandatului meu, dar răspunde şi solicitărilor străzii, vor fi elemente care ne vor pune categoric în opoziţie", a adăugat Traian Băsescu.

"Cioloş a fost cea mai bună soluţie, având în vedere închiderea Guvernului în relaţia cu Comisia Europeană, din cauza antecedentelor lui Victor Ponta, Cioloş este o soluţie care redeschide relaţia Guvernului României cu Comisia Europeană. Nu există om mai potrivit în acest moment pentru funcţia de premier decât Dacian Cioloş", a completat Traian Băsescu.

Soarta Guvernului Cioloș

Cât priveşte soarta Cabinetului Cioloş, Traian Băsescu a spus că îi dă zile câte îi dă Dumnezeu.

"Este foarte greu să spun dacă va aprinde alegerile din 2016, depinde de multe lucruri. Deocamdată ştim sigur că avem un proiect care înseamnă legea sănătăţii, legea cu 300 de parlamentari şi legea cu primari în 2 tururi, care deocamdată nu sunt priorităţi pentru Guvernul Cioloş. Deci îl vom vota la instalare, după care vom fi partid de opoziţie", a mai zis Traian Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel