Traian Băsescu, primul popas după ce a plecat de la Cotroceni

Traian Băsescu a mers duminică, după ce i-a predat mandatul noului președinte, Klaus Iohannis, la sediul redacției Evenimentul Zilei.

Timp de mai multe minute, Băsescu a acordat autografe jurnaliștilor din redacție, una dintre dedicații fiind "Pentru Băsiști, cu dragoste!", el precizând că va scrie cu literă mare cuvântul "băsiști" care au foarte hăituți în timpul mandatului său.

Totodată, Traian Băsescu a declarat că nu a fost emoționat la ceremonia de la Palatul Cotroceni și că părăsește liniștit funcția de președinte.

"Acum după ce nu mai sunt președinte, sună prost să îți spună cineva președinte. Aș prefera să mi se spună domnul comandant.", a mai spus Băsescu.

Citește și: Radu Tudor: Cei 10 ani petrecuți cu Traian Băsescu președinte, pierduți din viață

Fostul președinte a mai declarat că este de părere că legea votului prin corespondență nu trebuia respinsă de Parlament.

În ceea ce privește justiția, Traian Băsescu a declarat că e de bun augur schimbarea de discurs de pe scena politică.

"Marea dispută între mine și parlament sau partide a fost pe justiție. Dacă schimbarea de discurs a lui Ponta și a PSD și a PNL, dacă va fi și internalizată, s-ar putea să fie premizele consensului. Dacă Ponta ar fi câștigat alegerile, cu certitudine punerea sub control a justiției era un obiectiv. Eu m-am bucurat că și asta intră în pachetul de analiză ca și cauză a pierderii alegerilor. Au înțeles că nu mai merge discursul cu ne ia DNA-ul lui Băsescu. Când a fost arestat fratele meu a fost proba că nu mai e așa.", a explicat Băsescu.

La întâlnirea cu jurnliștii, fostul președinte a vorbit și despre numărul parlamentarilor, dar și despre problema votului uninominal, al cărui eșec și l-a asumant.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel