Traian Băsescu, prima ieșire publică după scandalul Bercea Mondial

Președintele Traian Băsescu tace din 27 mai, când, pe Aeroportul Otopeni, înainte de plecarea la Consiliul European de la Bruxelles, a catalogat scorul obținut de PMP la europarlamentare ca fiind unul "bun pentru un partid care s-a înregistrat pe 29 ianuarie 2014".

Vezi și: Ce spune Băsescu despre scorul PMP, dar și despre trecerea PNL la PPE

A fost ultima declarație publică a președintelui, care între timp s-a văzut cu omologul american, Barack Obama, în Polonia. 

Șeful statului nu a vorbit cu presa înainte de plecarea la Varșovia, așa cum obișnuia să o facă în preajma altor întâlniri importante pe care urma să le aibă peste hotare. 

Mai mult, Administrația Prezidențială nu a anunțat pe site-ul oficial, până la ora redactării acestui articol, când se întoarce Traian Băsescu din Polonia, dacă nu cumva a făcut-o deja. Din nou, contrar obiceiului, președintele tace după întâlnirea cu cel mai puternic om al Planetei. 

Posibile explicații

Ne putem gândi că șeful statului a fost sfătuit de americani să nu ofere prea multe detalii despre întâlnirea de la Varșovia, dar o declarație formală tot ar fi putut susține. Însă o explicație mai plauzibilă pentru tăcerea președintelui ar putea-o reprezenta scandalul în care este implicat fratele său, Mircea Băsescu, alături de familia interlopului Bercea Mondial. 

Citește și: De Ce tace Băsescu după vizita lui Joe Biden

Nu ar fi prima dată când șeful statului apelează la această tactică - a tăcerii - în momente nefavorabile. El a mai acționat astfel, după referendumul din 2012, după alegerile parlamentare din același an sau după europarlamentarele de luna trecută. Șeful statului poate aștepta ca scandalul "Bercea" să se stingă și să contraatace pe un viitor cu subiect favorabil lui - o arestare, un scandal de corupție îzbucnit în ograda adversă etc.

Prima ieșire publică a lui Băsescu în România, după 27 mai

Administrația Prezidențială informează, miercuri, că Traian Băsescu va avea joi, 5 iunie, următorul program public:

- "ora 13:00, Palatul Cotroceni, Sala Unirii - ceremonia de decorare a mai multor reprezentanţi ai Curţii de Conturi (oportunități de imagine pentru toți jurnaliștii acreditați)".

Deci prima ieșire publică a președintelui după întâlnirea cu Barack Obama nu va fi într-o conferință de presă, cum nici declarațiile din 27 mai nu au fost făcute de Traian Băsescu în cadrul unei conferințe de presă. Șeful statului profită de un eveniment precum cel de joi pentru a ieși public, ocazie cu care poate spune doar ce dorește, nu iese într-o conferință de presă în cadrul căreia i s-ar fi putut adresa anumite întrebări.

Vezi și: Băsescu, chemat de Obama la o întâlnire fulger

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel