Traian Băsescu, plecare de la Palatul Cotroceni. Mesajul celui mai aprig dușman al președintelui- VIDEO

"Băsescu!" strigau susținătorii. "La pușcărie" continuau adversarii. Cel mai aprig dintre cei din urmă a fost coșmarul lui Traian Băsescu în ultimii an de mandat. Steagul lui, tricolorul românesc, l-a urmărit mulți ani și rămâne ca o grea amintire pentru fostul președinte al României. Traian Băsescu a plecat de la Cotroceni în huiduieli și aplauze, sărutând un drapel, uitându-se la altul. 

Câteva sute de susținători ai lui Traian Băsescu s-au strâns la Palatul Cotroceni pentru a-și lua la revedere de cel care, timp de 10 ani, a fost în fruntea României. Cearta dintre susținătorii lui Traian Băsescu a început pe Facebook, odată cu crearea evenimentului. Scria 12:00 a.m, care înseamna 12 noaptea, ca oră de întâlnire pentru a-și lua la revedere de la președinte. În realitate, ora era 12:00 p.m. Ora greșită a adus multe critici între băsiști, așa cum chiar ei s-au numit în descrierea evenimentului. Criticile au continuat și în fața Palatului Cotroceni. "Băsescu, nu uita, încă este vremea ta", strigau băsiștii care-și luau la revedere de la președinte. O doamna vocală, cu accent moldovenesc, s-a revoltat: "Nu se înțelege nimic așa, nici la televiziuni, nici între noi. Să strigăm "Băsescu, te iubim!", așa se aude mai bine și la televiziuni și ridicați stegulețele". Lupta, în realitate, era între generații și s-a dovedit câteva momente mai târziu. Sutele acelea de oameni care se strânseseră la Cotroceni erau din două tabere: una băsistă, celalaltă iohannistă. Grupurile de tineri, în amintirea mitingurilor ACL, au început să strige "PSD, ciuma roșie". Aceeași doamnă i-a pus la punct: "Eu am venit pentru domnul președinte Băsescu aici, nu ca să strigați voi de PSD". Se auzea apoi "Super Băse". Certurile între băsiști au continuat cu un alt subiect: care stă în față. "Da, așa ziceți toți că vă duceți la cineva și doar vă băgați în față, noi de ce stăm aici?", urla o femeie după ce o tânără i-a spus că se bagă în față ca să meargă la o altă persoană. Învinuiau și jandarmii. "Nu uitați că și voi ați fost de vină când ați dat aici cu caschetele-n pâmânt". "Doamnă, noi suntem aici, indiferent de președinte, și-i suntem alături. Noi nu avem caschete, avem băști, dar atunci am avut de suferit și noi", i-a răspuns un jandarm. 

Certurile între băsiști erau mai aprige decât cele între băsiști și adversarii lui Traian Băsescu. De partea cealaltă a șoselei stătea un grup mai restrâns de oameni. Ați fi crezut că erau adversarii lui Băsescu. În realitate, erau amestecați. Aici se striga și "Băsescu" și "La pușcărie". Un tânăr serios urla din când în când: "Cântați fals!".

Aici, printre cei anti și pro-Băsescu, stătea și cel mai aprig dușman al președintelui, al cărui steag, parcă unic, deși la fel ca toate celelalte, îl pândește pe Traian Băsescu ca o apăsare a trecutului. Aici era Avrămuță, Stegarul dac, care-i arăta o singură direcție președintelui: pușcăria. Adversarii lui Băsescu cântau în același timp cu el, susținătorii celui care a fost un deceniu președinte al României îi făceau poze în timp ce strigau strângerea spre mașini. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel