Traian Băsescu: Nu sunt antirus

Traian Băsescu spune că aprecierile președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, dar și cele ale ministrului de Externe, Serghei Lavrov, că ar fi antirus sunt greșite. 

- Greşesc şi Putin şi Lavrov când mă consideră antirus. Eu nu m-aş supăra dacă aud "Marea Neagră, lac rusesc". Sunt realităţi, de ce să te superi?

- Moscova a ratat ocazia de a avea o relaţie foarte bună cu România, la nivel de preşedinte, pentru că nu a recunoscut realităţile.

- Eu însumi am cerut redistribuirea forţelor NATO în România, în favoarea României şi ţărilor baltice. Sigur, trebuie făcut în limitele unui acord, cu condiţia că Rusia să respecte şi ea acest acord.

Întrebat dacă  România este mai fortăreaţa decât în urmă cu şase luni, Traian Băsescu a declarat că "Da, este, este mai multă prezenţa militară pe teritoriul României".

- Mesaje precum cel al dnei Nuland pot fi mesaje de susţinere, dar nu vor veni judecătorii americani să condamne în România sau procurorii americani să facă anchete în România. Cine crede că la Washington se fac nişte declaraţii şi noi ne apucăm să anchetăm oameni....

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel