Traian Băsescu-Nana. Cine este procuroarea ce are pe mână DOSARUL NANA

Procuroarea care a semnat cererea trimisă Parlamentului pentru raportul Comisiei Nana a mai avut legături cu dosarele președintelui Traian Băsescu. 

Potrivit Antena 3,  procuroarea care se ocupă de dosarul Nana este Camelia Sutiman, cea care a suspendat dosarul de şantaj al preşedintelui, invocând imunitatea prezidenţială, după ce senatorul Gabriela Firea a depus plângere la începutul acestui an.

În ianuarie 2005, în calitate de procuror DNA, când Traian Băsescu abia fusese instalat în funcţia de preşedinte, Camelia Sutiman a făcut pierdut dosarul de spălare de bani, transformând o sesizare a Oficiului Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor, din dosar penal, în lucrare diversă, pe care a clasat-o, astfel încât să nu existe obligativitatea comunicării ei şi să nu poată fi atacată de Oficiu.

Dosarul Nana se referă la cumpărarea unui teren din comuna cu același nume de către Ioana Băsescu, fiica preşedintelui Traian Băsescu, cu un credit în lei de la CEC Bank, în valoare de 4,6 milioane lei, împrumut garantat cu soldurile prezente şi viitoare ale unui cont deschis la CEC şi cu terenul agricol achiziţionat.

În 16 aprilie, procurorii Parchetului General au dispus începerea urmăririi penale în dosarul terenului de la Nana al preşedintelui Traian Băsescu, în urma sesizării transmise de Corpul de Control al prim-ministrului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel