Urmărește emisiunea live


Traian Băsescu la Realitatea TV. Cătălin Striblea: A venit să se bată

Cătălin Striblea, jurnalist B1 TV, consideră că fostul președinte Traian Băsescu a premeditat tot ce urma să se întâmple vineri seară la Realitatea TV, scopul său nefiind acela de a da vreo știre, ci ca "să se bată".  "redevenit brusc simpatic în ochii multora" după emisiunea de vineri seară de la Realitatea TV, 

În opinia lui Cătălin Striblea, Traian Băsescu a "redevenit brusc simpatic în ochii multora" după emisiunea de vineri seară de la Realitatea TV, iar ceea ce s-a întâmplat în studioul ediției speciale al emisiunii "Realitatea românească" a fost de fapt "scenariul unui film artistic de aventuri", având în vedere reacțiile ulterioare pe rețelele de socializare.

"Traian Băsescu a redevenit brusc simpatic în ochii multora. Bătălia asta inegală, în care le-a dat un cap în gură tuturor, i-a redat una dintre fațetele vechi, de luptător împotriva sistemului", scrie Cătălin Striblea pe blog.

Pe de altă parte, jurnalistul B1 TV susține că Traian Băsescu a premeditat tot ceea ce s-a întâmplat în platoul Realității TV, deoarece este unul dintre cei care "își pregătește cu mare atenție ieșirile publice".

Rareș Bogdan, mesaj crunt pentru Traian Băsescu: V-aţi descalificat!

"Special a ales un cadru defavorabil, a vrut să pară în inferioritate, ca să amplifice victoria. Și a recurs și la una dintre tacticile sale favorite, aceea de a-și intimida adversarul. E o tehnică pe care o încearcă, iar dacă te simte că nu faci față bătăii de stradă, ți-o va da în continuare. În plus, se bazează pe faptul că ziariștii nu vor veni la fel de pregătiți ca el", argumentează jurnalistul. 

"O confruntare interesantă" în care Traian Băsescu n-a dat nicio știre, pentru că nu acesta a fost scopul fostului președinte, apreciază Cătălin Striblea, după emisiunea de vineri seară de la Realitatea TV.

Traian Băsescu: Îmi făceam treaba cu Yassin Mohamad

"Doar și-a dorit o recalibrare a profilului său public și pentru asta a turnat un întreg film. Traian Băsescu a venit special să se bată. Pe termen scurt a câștigat partida de imagine. Dar, cu siguranță, are marea capacitate să o strice în următoarele zile", concluzionează Cătălin Striblea.

Iată ce a scris Cătălin Striblea pe blog 

"Traian Băsescu a făcut un film la RealitateaTV

Ce s-a întâmplat aseară în studioul Realității este de fapt scenariul unui film artistic de aventuri. Dacă aveți puțină imaginație, puteți vedea și scena. Se întâmplă într-un port din lumea a treia, într-un bar de noapte, plin de fum. La una dintre mese, un matroz sfrijit, care vede doar într-un ochi, e agitat de băutură și râde deranjând gașca locului. Ăștia se simt agresați și se iau de el. Doar că sfrijitul e mai tare și în clanță și în pumni. Ia o masă și i-o dă barmanului în cap, cu un scaun dă de spinarea unui angajat, scuipă vreo doi clienți și-i înjură pe toți. Finalul apoteotic îi aduce în scenă pe șmecherii locului. Sfrijitul îi ia și-i dă cap în cap de două ori și apoi pleacă. Opțional, o poate lua și pe eroina principală. Căci nu m-ar mira ca Băsescu să fi plecat în glume cu una dintre jurnalistele aflate în redacție.

Imaginea asta mi-a venit în minte după ce am văzut rețelele sociale. Traian Băsescu a redevenit brusc simpatic în ochii multora. Bătălia asta inegală, în care le-a dat un cap în gură tuturor, i-a redat una dintre fațetele vechi, de luptător împotriva sistemului. Mai ales că emisiunii i s-au alăturat la un moment dat Rareș Bogdan și Cozmin Gușă, ca și cum cei din studio nu făceau față. Făceau și încă bine, cred eu.

Din câte îl știu pe Traian Băsescu, acesta își pregătește cu mare atenție ieșirile publice. Cere temele dinainte, le negociază, citește mult, chiar mult, înainte de a veni, are listă de mesaje, notate de mână, are scoase citate care să-l ajute, vine cu documentele la el. De aceea, cred că a premeditat tot ce urma să se întâmple aseară. Special a ales un cadru defavorabil, a vrut să pară în inferioritate, ca să amplifice victoria. Și a recurs și la una dintre tacticile sale favorite, aceea de a-și intimida adversarul. E o tehnică pe care o încearcă, iar dacă te simte că nu faci față bătăii de stradă, ți-o va da în continuare. În plus, se bazează pe faptul că ziariștii nu vor veni la fel de pregătiți ca el. Ați văzut de câte ori a cerut citatul exact, iar cei din studio nu-l aveau. Iar când Iulian Leca i-a scos citatul cu Livia Stanciu din 2014, când încă era președinte, i-a dat-o cu tupeu înapoi, că nu e așa. Cam la fel i-a răspuns și lui Costi Rogozanu, bine argumentat ideologic. Ca o paranteză, nu pot să înțeleg însă de ce chemi omul în studio să-i spui că-l disprețuiești. Asta mă depășește și nici nu mă interesează ca privitor.

Una peste alta, a rezultat o confruntare interesantă, în care Traian Băsescu a trebuit să răspundă și pentru deciziile majore luate de capul lui în urmă cu cinci-șase ani. O confruntare în care n-a dat nicio știre însă (cea cu Moldova o spusese și la Sabin Orcan), pentru că Traian Băsescu nu a vrut să dea nicio știre. Nu acesta a fost scopul lui aseară. Doar și-a dorit o recalibrare a profilului său public și pentru asta a turnat un întreg film. Traian Băsescu a venit special să se bată. Pe termen scurt a câștigat partida de imagine. Dar, cu siguranță, are marea capacitate să o strice în următoarele zile."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel