Traian Băsescu, la Palatul Parlamentului, alături de Elena Udrea, despre statul de drept

Doi ani de la cea mai mare lovitură pentru Traian Băsescu. Asta marchează PMP la Palatul Parlamentului. Pe lângă președintele Partidului Mișcarea Populară, Elena Udrea, și prezidențiabilul PMP, Cristian Diaconescu, este prezent și președintele Traian Băsescu. 

"Un partid nu se poate face fără politicieni și ceea ce cred că este esențial este că acești politicieni care sunt în PMP sunt politicieni care vor să modernizeze statul român şi să consolideze statul de drept", a spus președintele Traian Băsescu. El le-a atras atenția că obiectivul este 2016, chiar dacă sunt supuși altor două alegeri, europarlamentare și prezidențiale. 

Statul de drept a fost tema zilei la Palatul Parlamentului, după "doi ani de la cea mai dură lovitură pentru președintele Traian Băsescu", doi ani de la suspendarea sa, în 2012.

Elena Udrea a decis că Traian Băsescu este singurul care poate vorbi despre apărarea statului de drept.

Președintele Traian Băsescu a declarat, despre statul de drept, că toate guvernele au încălcat libertatea și drepturile cetățeanului, ascunzând informații sub clauze de confidențialitate pe chestiuni vitale pentru populație.

"Statul de drept înseamnă dreptul la informare. Toate guvernele s-au ascuns sub clauze de confidențialitate pe chestiuni vitale pentru populație, spre exemplu cedarea explotării de resurse de petrol și gaze a României. Românii nu știu în ce condiții s-a făcut această cedare. Cum și în ce condiții se arendează toate hectarele de pământ valoros pe care le deține ADS-ul. Cetățenii români au dreptul la informare", a afirmat președintele. 

Traian Băsescu susține că "deja sunt foarte mulți polticieni care pronunță termenul stat de drept fără să-i înțeleagă conținutul Nu e suficient să-l afirmi, ci trebuie să fii convins de valorile statului de drept. Statul este primul care trebuie să respecte legea". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel