Traian Băsescu îi spune lui Klaus Iohannis cum să schimbe premierul

Fostul președinte Traian Băsescu îi recomandă actualului președinte Klaus Iohannis să cheme liderii coaliției guvernamentale la Palatul Cotroceni, pentru a-l înlătura pe Victor Ponta. 

"Cred că președintele (Iohannis- n.r.) greșește. După ce a văzut că această majoritate este betonată în Parlament, trebuie să ia notă despre faptul că partidul dânsului nu poate ajunge la guvernare, pentru că nu are majoritate în Parlament. I-aș chema la consultări și le-aș cere să-mi facă o nouă propunere pentru prim-ministru. Ar fi și ca pas politic, ar dovedi și maturitatea președintelui care vrea să îndepărteze dificultatea în care se află România, având un prim-ministru trimis în judecată. (...) În acest moment pasul care este de făcut este invitarea la Cotroceni, în primul rând a coaliției, care s-a dovedit acum 48 de ore că are o majoritate confortabilă în Parlament, și le-aș spune: 'Domnilor, suntem de acord că România are un prejudiciu uriaș cu un prim-ministru trimis în judecată pentru corupție?' N-ar avea cine să spună 'nu ne aduce prejudicii', pentru că pe Victor Ponta nu-l mai primește nimeni nicăieri. Și, în aceste condiții, aș spune: 'Bun, suntem de acord că avem această problemă de credibilitate pentru România într-o perioadă foarte tulbure, deci facem o propunere pentru funcția de prim-ministru și semnez decretul. (...) Aș face acest pas dacă aș fi la Cotroceni", a afirmat Traian Băsescu la Adevărul live, potrivit Agerpres.

[citeste si]

Chiar dacă susține că Victor Ponta trebuie să plece de la Palatul Cotroceni, Traian Băsescu recunoaște că "este puțin forțat" că faptele pentru care este trimis în judecată Victor Ponta sunt din 2007. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel