Traian Băsescu și Victor Ponta, dispută pe comisarul european. Ce spune Bogdan Chirieac

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, că, "spre surprinderea" sa, a aflat că România a transmis două nominalizări pentru funcţia de comisar european, fapt despre care ştie de la Bruxelles.

vezi și: Confruntare Badea-motocicliști. A fost difuzat Video NECENZURAT

Dacian Cioloş şi Corina Creţu ar fi cele două nominalizări pentru funcţia de comisar european pe care Guvernul le-ar fi trimis la Bruxelles, au precizat surse oficiale pentru MEDIAFAX.

Traian Băsescu a fost întrebat despre a doua nominalizare făcută de Guvern pentru postul de comisar european, însă nu a precizat despre cine este vorba. "Eu ştiu că sunt două nominalizări, dar nu ştiu care", a răspuns şeful statului la întrebarea jurnaliştilor.

Analistul Bogdan Chirieac a vorbit despre acest subiect la Antena 3

"În momentul în care domnul Traian Băsescu a aflat despre inițiativa Guvernului, probabil că ar fi trebuit să discute cu domnul Victor Ponta. La fel cum Victor Ponta, dacă avea de gând să mai nominalizeze pe cineva, ar fi trebuit să vorbească cu Traian Băsescu. Problema este că noi la Bruxelles începem să devenim nefrecventabili. Cu războiul la ușă, cu toate problemele care sunt, președintele, care mai are două luni de mandat, se bate cu premierul. Guvernul ar fi trebuit să propună Comisarul European. Într-un moment dificil pentru România, faptul că mai ai și doi comisari, nu este în avantajul țării noastre. Nu știu cine pierde și cine câștigă din lupta electorală Băsescu-Ponta. Vom vedea acest lucru în 16 noiembrie. Per total, la Bruxelles a pierdut România", a spus Bogdan Chirieac la Antena 3.

Dacian Cioloș, Corina Crețu sau Rovana Plumb pentru funcția de comisar european

"Ați zis că a doua nominalizare pentru funcția de comisar european este Corina Crețu. Eu știam că este vorba despre Rovana Plumb, cu atât mai mult cu cât aceasta din urmă are experiență și ca europarlamentar, dar și experiență în administrație", a punctat Bogdan Chirieac.

Întrebat ce șanse mai are România să primească un portofoliu important în condițiile date, Bogdan Chirieac a zis: "Cum ați spus și dumneavoastră, probabil va fi portofoliul Multilingvismul pentru că dacă s-a ajuns la situația de reglare a componenței pe criteriul bărbați/femei și cade domnul Dacian Ciolaș, pentru vreuna dintre doamnele propuse (Rovana Plumb sau Corina Crețu), va fi un portofoliu lipsit de importanță. De bine, de rău, un portofoliu la Agricultură însemna ceva. Legea spune că Guvernul ar fi trebuit să propună acest comisar. Toate problemele - dacă există - dintre Traian Băsescu și Victor Ponta ar fi trebuit să fie lăsate la București. La Bruxelles, trebuia să se discute pe o singură voce".

În plus, în urmă cu o lună, DC News a relatat că pentru un post de comisar european, pe lângă numele lui Dacian Cioloș, se numără numele Adinei Vălean, Corinei Crețu și cel al Rovanei Plumb.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel