Traian Băsescu, fraza cheie care arată cum a reevaluat-o pe Elena Udrea

Fostul președinte Traian Băsescu a reevaluat-o drastic pe Elena Udrea, la mai puțin de jumătate de an după ce o cataloga drept "cel mai onest" candidat pentru Președinție.

Contrar principiului conform căruia vinovăția trebuie dovedită în instanță, Traian Băsescu a transmis că așteaptă ca Elena Udrea să-și dovedească nevinovăția. În urmă cu ceva timp, foștul președinte a declarat că "a protejat-o" pe Elena Udrea" timp de zece ani. Acum însă, fostul șef al statului a făcut despre ea o afirmație în stilul celor pe care le-a făcut de-a lungul timpului despre mai multe figuri publice care au avut probleme în justiție.

Prezent, duminică, la Congresul PMP, Traian Băsescu a transmis că speră ca "Elena Udrea să-i dovedească încă o dată că e un om cinstit".

"Aș vrea să vă mulțumesc pentru tăria avută, cei care sunteți în sală, la prezidiu, dna președinte Elena Udrea, care v-ați dedicat unui partid nou. Și chiar dacă nu este aici, țin să-i mulțumesc dnei Elena Udrea. Apreciez delicatețea gestului de a nu fi în sală, sper să se bucure de condiții corecte de a se apăra și sper să-mi dovedească încă o dată că e un om cinstit. Am convingerea că dacă va avea șansa să o facă, o va face", a spus fostul șef al statului, duminică, 8 februarie.

Vezi și: Băsescu o abandonează pe Udrea: "Am venit să-mi apăr mandatul"

Iată ce spunea Traian Băsescu despre Elena Udrea înainte de alegerile prezidențiale:

- pe 17 septembrie 2014, la TVR 1: "O susțin pe doamna Elena Udrea. Este cumva vreun articol în Constituție care-i reduce președintelui dreptul de cetățean. Nu răspund nici la zece la sută din atacuri. Este singurul candidat onest, nu spun neaparat cel mai bun. Mult mai puține compromisuri politice a făcut Elena Udrea decât Monica Macovei".

- 26 octombrie 2014: "Ea are şansa ei, nici mai mare, nici mai mică decât alaltăieri. (...) Apropo de frământările legate de doamne Udrea, este că are o şansă şi, în orice caz, este cel mai onest candidat dintre cei care au vocaţia să devină preşedintele României".

Citește și: Aviz pozitiv la Comisie pentru arestarea preventivă a Elenei Udrea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel