Traian Băsescu: Este o ameninţare la adresa siguranţei naţionale

Traian Băsescu a calificat, duminică, situaţia din Republica Moldova ca fiind 'extrem de riscantă' şi a subliniat că interesul României este ca ţara vecină să rămână orientată spre Vest.

'E o situaţie extrem de riscantă astăzi în Republica Moldova. Sigur, elementul de stabilitate esenţial e să ai un guvern. Republica Moldova are un guvern, dar un guvern puternic afectat din punct de vedere credibilitate de influenţa acestui - mogul e puţin spus - acestui domn care se numeşte Plahotniuc, care, în loc să fie cu Filat în puşcărie, el stă şi face guverne. (...) Republica Moldova va înceta să aibă bani să îşi plătească pensionarii şi instituţiile statului. Cred că este nevoie de un dram de stabilitate de câteva luni în aşa fel încât să se poată relua finanţarea Republicii Moldova, în primul rând de către România, care i-a acordat un împrumut pe termen lung de 100 de milioane de euro din care Republica Moldova are nevoie de 50-60 de milioane de euro acum. Acum au nevoie de ei, ca să poată să ţină statul în stare de funcţionare. Interesul nostru este ca Republica Moldova să nu o ia spre Est. (...) Pentru noi, un guvern controlat de la Moscova la Chişinău este o ameninţare la adresa siguranţei naţionale', a spus Băsescu, la Conferinţa Românilor de Pretutindeni de la Palatul Parlamentului.

Liderul Mişcării Populare (MP) a mai spus că speră ca viitoarea clasă politică rezultată din alegerile din acest an să aibă ca obiectiv unirea României cu Republica Moldova.

'Eu am lansat ideea că singurul proiect de dimensiuni pe care România trebuie să şi-l asume, după ce şi-a asigurat viitorul devenind membră NATO şi UE, singurul obiectiv de aceeaşi dimensiune poate fi unirea cu Republica Moldova. (...) Această nouă clasă politică pe care eu sper că o vor genera alegerile din toamna anului acesta, alegerile parlamentare, îşi va asuma acest obiectiv de ţară unirea cu Republica Moldova', a mai afirmat fostul preşedinte. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel