Urmărește emisiunea live


Traian Băsescu, desființat de instanța de judecată într-un dosar

Mihai Gâdea a dezvăluit, luni seară, o lovitură grea primită în instanța de judecată de fostul președinte Traian Băsescu.

Marinela Axan, o femeie din Bucureşti care s-a luptat 13 ani pentru a nu fi dată afară dintr-o casă retrocedată de primarul Capitalei Traian Băsescu, a obţinut luni o victorie importantă în instanţă.

Ea a dezvăluit că instanţa a hotărât să anuleze în totalitate decizia prin care Traian Băsescu a retrocedat 130 de case, printre care se afla şi locuinţa sa. 

Marinela Axan le-a mulţumit judecătorilor care au pus capăt calvarului pe care l-a îndurat împreună cu familia sa în ultimii 13 ani. 

„Le mulțumim din suflet că au reușit să facă dreptate într-un caz atât de grav și că mai există oameni cinstiți în aceasta țară”, a spus Marinela Axan în emisiunea „Sinteza Zilei”, de la Antena 3.

Victimă a mafiei retrocedărilor

Marinela Axan, chiriaşa unui imobil din strada Şerban Vodă, s-a luptat 13 ani în instanţă pentru a nu fi dată afară din casă. Ea este una dintre victimele retrocedărilor făcute de Traian Băsescu, pe vremea când acesta era primarul Capitalei.

Pe strada Şerban Vodă din Capitală se află mai multe case vechi, construite de către un fost politician din perioada interbelică, Iordache Minciulescu. Chiriaşii spun că locuiesc de zeci de ani în aceste case, pe care le-au primit în chirie după ce Minciulescu le-ar fi donat statului român.

Citește și: Traian Băsescu, un nou atac la Antena 3: Un post antinaţional



Asta până în 2003, când la uşa lor a venit Nicholas Jordan, cel care pretindea că este Nicolae Minciulescu, moştenitorul familiei care a deţinut casele. 

Oamenii spun că Traian Băsescu, primarul Bucureștiului de la acea vreme, ar fi semnat retrocedările fără a i se face dovada că Nicholas Jordan era cu adevărat cine se pretindea. 

Cei care riscau să ajungă în stradă au început să facă verificări în fiecare document primit de la instituţiile statului şi au descoperit numeroase nereguli, adaugă sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel