Traian Băsescu, atac virulent la CSM. "Sunteți la fel de corupți"

Traian Băsescu a vorbit despre decizia Consiliului Superior al Magistraturii conform căreia ar fi adus atingere independenței justiției, dând exemplu Legea 10 privind restituirea proprietăților, o treabă a justiției pe care a trebuit să o facă primarii.

Fostul președinte a declarat că justiția "bagă măciuca în gură" oricui îndrăznește să atingă acest subiect, afirmând că și cei din justiție sunt la fel de corupți ca cei din administrație.

"O să fiu foarte direct și pe înțelesul tuturor: în momentul de față, IJ și CSM au devenit o măciucă care se aplică în gură direct oricărui om care vrea să exprime ceva despre justiție. Nu vă supărați, în spatele acestei agresivități a IJ și CSM se află o mare de corupție și o să vă exemplific. Sunt lucruri pe care m-am abținut să le spun, am susținut acest sistem al justiției, am susținut forța lui în raport cu politicienii, dar vreau să clarificăm niște lucruri: sistemul e departe de a fi perfect.

De ce a fost nevoie de Legea 10 cu privire la restituirea de către primari a localităților? Pentru că politicul a constatat că cei care avea dreptul erau târâți zeci de ani și nu reușeau să intre în posesia proprietățile. Eu am fost unul dintre primarii care au făcut restituire masive, în locul justiției, care a fost incapabilă să restituie proprietarilor drepturile lor.

Nu-i acuz că sunt corupți, neapărat, dar constatăm că acest delay uriaș, această nedreptate a făcut să apară șemecherii cu drepturi litigioase care au cumpărat de la amărâții care au stat târâiți și au vândut pe nimic", a spus Traian Băsescu, conform B1.

"Eu sunt revoltat de abordarea măciucă în gura oricui vorbește de justiției, noi suntem perfecți: NU, domnilor, sunteți la fel de corupți ca cei din administrație. V-am protejat de influența politicului, dar totul are o limită. Obrăznicia are o limită. Nu îmi spuneți mie, care știu de ce s-a creat Legea 10 și ANRP-u", a mai declarat Traian Băsescu la B1 TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel