Traian Băsescu va deveni cetățean moldovean

Traian Băsescu, aflat într-o vizită privată la Chişinău, va primi cetăţenia Republicii Moldova.

Traian Băsescu efectuează joi și vineri o vizită privată în Republica Moldova, la invitația președintelui moldovean Nicolae Timofti, potrivit unui anunț postat pe pagina de Facebook a fostului președinte al României.

Ambasadorul român la Chişinău, Marius Lazurca, a precizat că preşedintele Moldovei Nicolae Timofti îi va acorda lui Traian Băsescu cetăţenia moldovenească.

"Întâi de toate preşedintele Timofti, care printr-un gest suveran de generozitate, va acorda această cetăţenie, în al doilea rând, sigur preşedintele Băsescu, care, cum se ştie, şi-a dorit mult această cetăţenie. Dacă ar fi să fac un comentariu de cetăţean, nu de ambasador, cu privire la acest lucru, cred că e un lucru frumos acesta, de a ne acorda reciproc cetăţenia, e un gest care, prin simbolistica lui, cimentează încă mai mult raporturile deja foarte solide şi foarte calde dintre noi", a spus diplomatul.

Traian Băsescu a declarat, în repetate rânduri, că după ce îşi va termina mandatul de preşedinte al României va cere cetăţenia moldovenească, în semn de respect şi dragoste pentru Republica Moldova şi oamenii ei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel