TRAGEDIE în Mediterană. Italia lovită de un val masiv de migranţi

Italia a anunţat prin garda de coastă că numai în ultimele 48 de ore, peste 5.700 de persoane şi 14 cadavre au fost ridicate din Marea Mediterană.

Ministerului de Interne a confirmat că în această dimineaţă 463 de migranţi au fost aduşi în portul din Napoli, unde a ajuns şi cadavrul unei femei însărcinate de 20 de ani, scrie Agerpres.

Conform oficialilor italieni, în următoarele 24 de ore, un total de aproape 3.300 de migranți urmează să fie debarcați în Sicilia. La bordul ambarcațiunilor de salvare se află și șapte cadavre.

Garda de coastă a anunţat sâmbătă seara că peste 2.400 de persoane au fost salvate în urma operaţiunilor de salvare. Anunţul vine după ce vineri încă 3.300 de persoane au fost interceptate.

În acest context, prim-ministrul Matteo Renzi s-a plâns de lipsa de solidaritate din partea partenerilor europeni. Acesta a insistat pentru penalizarea țărilor est-europene care refuză să primească refugiați, menţionând că "nu se mai poate continua în acest fel, avem nevoie de o soluție radicală."

Italia este principalul punct de intrare pentru migranţi în Europa. Potrivit Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM), 146.381 de persoane au ajuns în Italia numai în acest an. Totodată, 3.654 de migranţi au murit sau au dispărut în timp ce traversau Mediterana.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel