Tragedie Club Colectiv. Cătălin Tolontan, foc și pară pe TVR: A tăcut

Jurnalistul Cătălin Tolontan, redactor şef la Gazetei Sporturilor, a lansat, sâmbătă, un atac dur la adresa Televiziunii Române, pentru faptul că nu a transmis despre tragedia petrecută în Club Colectiv din Capitală, în care 27 de persoane au murit şi aproape 150 au fost rănite, "nici măcar la o oră" după ce se produsese. 

"Cea mai mare televiziune a tăcut în fața celei mai mari tragedii. Azi noapte, TVR nu transmitea nimic de la incendiul clubului bucureștean Colectiv, nici măcar la o oră după ce acesta avusese loc.

Fiecare televiziune s-a descurcat cum a putut. Digi, Antena 3, Realitatea și România TV au intrat în breaking news. B1TV n-a avut resurse.

Unele dintre ele au mai greșit, transmițînd imagini needitate cu figurile victimelor, Antena 3 a blurat prima imaginile, dar toate au continuat să țină publicul la curent cu ceea ce se întîmplă.

Cele care cu adevărat au fost la înălțime, din datele care există pînă la această oră, au fost de această dată autoritățile. Pompierii, personalul de pe ambulanțe, medicii din spitale, polițiștii și toți ceilalți.

[citeste si]

Indiferent ce credem despre Gabriel Oprea, prezența lui acolo ca ministru de Interne era normală și nu e adevărat că s-a băgat în față, ci l-a lăsat să vorbească prioritar pe Raed Arafat.

Impactul și tragedia sînt prea mari ca să insistăm acum pe responsabilități, mai ales într-o derulare tulburătoare a evenimentului.

Dar privind cum și în această dimineață TVR central și toate multele TVR-uri locale și specifice continuă să-și vadă de programul obișnuit nu poți să nu te intrebi cum ar fi arătat SMURD dacă ar fi fost politizată în toți acești ani precum televiziunea publică. Si invers. De ce n-a fost TVR modernizat precum SMURD?

În condițiile acestea de abdicare de la serviciul public, ferească Dumnezeu de o situație majoră pentru România. Într-un scenariu distopic, desigur, de dragul exagerării, dacă Putin și-ar trimite trupele încoace, TVR ar afla a doua zi dimineață cînd ar transmite direct în limba rusă și s-ar da de partea noii stăpîniri", a scris Cătălin Tolontan pe blogul personal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel