EXCLUSIV  Trădare din INTERIOR pentru ALDE. Un politician din conducere dă cărțile pe față

Luni dimineață toată presa a titrat: "Tineretul ALDE și-a dat DEMISIA". Am stat de vorbă cu un om din interior, Ion Valentin Voicu, vicepreședinte TLDE, pentru a înțelege ce se întâmplă în mijlocul partidului.

Ion Valentin Voicu, consilier general din partea ALDE, contactat de DC News, a explicat că nu este vorba despre nicio lovitură dată partidului. Mai mult decât atât, politicianul ne-a spus că între demisia a doi și demisia tineretului ALDE nu se poate pune semnul egal. 

VEZI ȘI: Tăriceanu, după demisia tinerilor din ALDE: Au dreptul la opinie

"Politicienii penali promovaţi de preşedintele Tăriceanu ne compromit viitorul. Vrem să facem politică liberală, nu politică anti-justiție" au transmis o parte din tinerii ALDE, luni dimineață. Comunicatul de presă semnat "În numele tinerilor ALDE din mai multe organizații ale țării, Elena Alecu – vicepreședinte TLDE Andrei Timiș – membru BPN TLDE" a mai transmis următoarele:

"Am ales să facem politică liberală pentru că avem convingerea fermă că liberalismul e doctrina potrivită generaţiei noastre, care îmbină în mod perfect libera iniţiativă, respectarea drepturilor şi promovarea valorile autentice.

Am ales să facem politică liberală în ALDE, crezând că un fost premier liberal, singurul premier liberal postdecembrist, un om politic declarat liberal încă de la începutul anilor '90 va face o politică pe care ne-o dorim cu toţii.

Ne-am înșelat. Am fost înșelaţi. Din fruntea Partidului Alianţei Liberalilor şi Democraţilor, domnul Călin Popescu Tăriceanu nu face politică liberală. Face politica de cadre a penalilor invitaţi să preia partidul și să ocupe funcțiile-cheie".

Vicepreședinte TLDE: Normal că mai sunt în partid

Ion Valentin Voicu, vicepreședintele TLDE, a spus - pentru DC News - că tinerii din partid sunt promovați și mulți dintre ei vor fi pe listele pentru alegerile parlamentare.

(w670) Ion Valent

"Da, normal că mai sunt în tineretul ALDE. Nu voi pleca din ALDE chiar dacă sunt aceste dezertări, nemulțumiri, nu știu cum să le mai numesc. Nu înțeleg ce se întâmplă. Normal că mai există TLDE. Au plecat două persoane, nu a plecat toată lumea. De Andrei Timiș nici nu am auzit. Nu l-am văzut nici la biroul politic al TLDE și nici în alte ocazii importante. Pe Elena Alecu o cunosc, dar nu știu ce să spun. Noi avem doi copreședinți la nivel național. Dacă ceilalți vicepreședinți se trezesc să vorbească fără rost... nu știu ce sa zic. Avem oameni tineri pe listele pentru alegerile parlamentare. Eu am fost nominalizat să candidez la Camera Deputaților din partea Sectorului 3. Vor mai fi și alți tineri competenți care vor fi pe liste. Nu știu ce vor să demonstreze aceste persoane care și-au dat demisia. Este adevărat că Elena Alecu s-a implicat în campania electorală. Acum nu îi înțeleg supărările, nu îmi dau seama ce se întâmplă", a zis Ion Valentin Voicu pentru DC News.

"Nu știu pe ce poziție voi fi pe liste. Eu sunt consilier general, nu vreau o funcție eligibilă, vreau să învăț, să cresc. Am avut timp patru ani să demonstrez la Sectorul 3, acum vreau să arăt și la Capitală că pot să fac ceva pentru cetățeni. La fel și Tiberiu Horcea. Noi, tinerii, am fost promovați, am fost băgați în seamă, suntem băgați în seamă. Și în organizațiile locale sunt promovați tineri, avem consilieri locali până în 35 de ani. Pe București, la Consiliului General, suntem trei tineri din patru. Nu știu de unde vine ideea că nu suntem promovați. Poate unii au anumite frustrări. De la organizația de tineret Sector 3 nu va pleca nimeni. Chiar nu îmi dau seama exact ce și cum. Nu îi înțeleg nemulțumirile Elenei Alecu", ne-a mai zis vicepreședintele TLDE.

Foto: Ion Valentin Voicu.

Reacția lui Tăriceanu

Călin Popescu-Tăriceanu a declarat că două persoane din organizaţia de tineret a partidului au demisionat, precizând că aceasta 'îşi vede de treabă în continuare'.

'Sunt doi tineri care au demisionat (...). Sunt două demisii, le iau ca atare. Au dreptul la opinie', a spus Tăriceanu, fiind întrebat cum comentează faptul că cei doi demisionari îl acuză că face 'politica penalilor în partid'.

Tăriceanu a mai spus că organizaţia de tineret a ALDE îşi continuă activitatea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel