Trădare de la Bruxelles pentru Udrea: "Votez cu Macovei"

Europarlamentarul Cristian Preda, primul pe lista PMP la euroalegerile din mai, spune că nu votează la Președinție cu Elena Udrea, candidatul Partidului Mișcarea Populară, ci cu Monica Macovei, colega sa din Parlamentul European și candidat independent.

Eurodeputatul, primit în PMP după ce ca părăsit pe ușa din spate PDL, a contestat recent desemnarea Elenei Udrea în poziția de prezidențiabil. Preda face parte din lotul de intelectuali care s-a îndepărtat de Elena Udrea, alături de Adrian Papahagi și Teodor Baconschi.

„La prezidențiale, voi vota cu Monica Macovei! Suntem colegi în Grupul de Dialog Social, am lucrat împreună, vreme de cinci ani, în Parlamentul European, ne-am aflat pe aceeași baricadă în PDL, atunci când eram în acel partid, azi dispărut. Faptul că, la alegerile europene din mai, am adoptat tactici diferite de reînnoire a mandatelor nu diminuează cu nimic solidaritatea noastră politică. Cu acel prilej, am criticat-o în câteva rânduri, în mod nedrept. Nu a răspuns cu aceeași monedă. Regret acele atacuri și retrag afirmațiile făcute, uneori, în pripă.

Cine mai dă cu piatra în Elena Udrea?

Ideile susținute de Monica în pre-campania de acum reprezintă o abordare consistentă a mizei alegerilor pentru Cotroceni: e vorba despre păstrarea sprijinului politic pentru instituțiile statului de drept, după atacurile la care au fost supuse de către USL și succesorii nefastei alianțe, Ponta și Tăriceanu. Regăsim astfel și miza sincronizării noastre cu celelalte state-membre din UE: fără domnia legii, prosperitatea nu e posibilă – acesta mi se pare a fi miezul campaniei făcute de Macovei, în perfect acord cu angajamentul ei politic de până acum, ca și cu felul în care înțeleg, la rândul meu, politica în activitatea cotidiană din PE. Susțin, altfel spus, o candidatură cu o certă dimensiune europeană", scrie Cristian Preda pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel