Topul țărilor cu cei mai mulți utilizatori de internet. România, în primele 60

Cel mai recent raport al International Telecommunication Union (ITU) arată că peste trei miliarde de oameni folosesc internetul in lume, iar opt din primele zece țări din topul statelor cu cei mai mulți utilizatori sunt europene. 

Potrivit clasamentului realizat de ITU, Danemarca este cea mai "conectată" țară din lume, clasamentul în Top 10 fiind completat de Coreea de Sud, Suedia, Islanda, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Finalnda, Hong Kong și Luxemburg.

România ocupă locul 58 în topul mondial ce cuprinde 166 de state, fiindcă, deși viteza conexiunilor este printre cele mai bune, suntem "depunctați" la rata de penetrare, scrie hotnews.ro.

Indexul de dezvoltare ITU pe baza căruia a fost construit raportul ține cont de rata de penetrare a telefoniei mobile și a internetului, de numărul de utilizatori, dar și de competențele populației în utilizarea noilor tehnologii.

Potrivit aceluiași raport, restul de 4,3 miliarde nu au luat contactul cu internetul, iar 450 de milioane de oameni locuiesc în zone în care nu există rețele de telefonie mobilă.

România a luat fața SUA și Marii Britanii. Vezi în ce domeniu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel