Tonomatul de credite cu buletinul, pericol imens: "Dobânzi de 5000% pe an"

Ultimul tip de creditare este cel de la tonomat, cu buletinul. Nici măcar nu trebuie să mai vorbiți cu un funcționar bancar. Tonomatul de credite scanează buletinul și vă dă banii în cel mult o oră.

Creditul cu buletinul de la tonomat pare o soluție minune pentru persoanele care au nevoie disperată de bani. Dobânzile sunt, însă, enorme. Dacă nu întrebi, nu le explică nimeni și ajungi să înapoiezi sume pe care poate nu ți le-ar fi permis nicioadată. Aproape o mie de români s-au plâns autorităților în 2015. Unii dintre ei riscă să-și piardă și casele pentru sume mult mai mici decât valoarea locuințelor.

"De la începutul anului şi până în momentul de faţă am 951 de reclamaţii. (...) O parte au dobânzi şi de 6000%, 5000% pe an, vă daţi seama că dacă iau 1.000 de euro împrumut, peste un an trebuie să dau 50.000 de euro", a atras atenţia preşedintele ANPC, Alexandru Dunca, potrivit Antena 3

Specialiştii îi avertizează pe cei care vor un împrumut să se ferească atât cât pot de astfel de instituţii, iar dacă într-adevăr decid să ia un credit, înainte de a semna trebuie să verifice contractul la un jurist sau chiar la Protecţia Consumatorului. Doar aşa vor fi feriţi de comisoane ascunse şi clauze abuzive.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel