Toni Greblă (CCR), audiat la DNA. Urmărit penal pentru trafic de influență

Judecătorul Curții Constituționale a României, Toni Greblă, este urmărit penal de procurorii Direcției Naționale Anticorupție pentru trafic de influență. 

Judecătorul CCR Toni Greblă a declarat, înainte de a intra la DNA: "Am stabilit cu procurorul ca astăzi să vin pentru declarații. Mai mult nu vă pot spune acum. După ce ies vă spun mai multe".  Toni Greblă a precizat că, după câte știe el, nu au apărut elemente noi în cadrul anchetei.

În 22 ianuarie, Toni Greblă a fost pus sub urmărire penală pentru mai multe fapte, printre care și trafic de influență.

"Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție — Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție au dispus efectuarea urmăririi penale față de Toni Greblă, senator în Parlamentul României (până la data de 18.12.2013, când și-a început mandatul de judecător la Curtea Constituțională) și ulterior judecător la Curtea Constituțională, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: trafic de influență, în formă continuată, două infracțiuni de efectuare de operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția în scopul obținerii pentru sine și pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, constituirea unui grup infracțional organizat (în forma constituirii și în vederea pregătirii infracțiunii de folosire, la autoritatea vamală, a documentelor vamale de transport sau comerciale falsificate)", preciza DNA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel