Tolontan: Curtea de Conturi confirmă jaful din RRA de la Gala Bute

RRA
RRA

Jurnalistul Cătălin Tolontan a dezvăluit informații care arată cum, în urma unui control, Curtea de Conturi a luat la cunoștință și a confirmat „jaful din Radio România de la Gala Bute”.

Sâmbătă, 18 ianuarie, Radio România va transmite gratis meciul de box de la Montreal dintre Lucian Bute și Jean Pascal. „Așa s-a întâmplat mereu. Gratis sau pe o sumă simbolică. A existat o singură excepție”, scrie jurnalistul GSP pe blog.

Gazeta Sporturilor a dezvăluit la 23 octombrie 2013 că radioul public a plătit 60.000 de euro firmei unui paparazzo pentru transmiterea meciului de box dintre Lucian Bute și Jean Paul Mendy.

Pe 17 decembrie 2013, doi auditori din departamentul XI al Curţii de Conturi redactează un raport în care demonstrează încălcarea legii la SRR cu ocazia Galei Bute, continuă Cătălin Tolontan.

Acest contract a fost încheiat cu nerespectarea prevederilor actelor normative incidente în speţă și cu nerespectarea cadrului procedural aplicabil”. „Nici unul dintre semnatarii contractului nu și-a asumat negocierea preţului de 60.000 de euro, fără TVA”, sună Concluziile Curţii de Conturi.

Dintre cei patru semnatari ai contractului nici unul nu-și asumă nici iniţiativa, nici derularea, nici preţul. Nu-și asumă nimic. Uluiți, oamenii Curţii de Conturi consemnează că nimeni din radioul public nu le-a putut spune cine a negociat și dacă s-a ocupat cineva de „obţinerea unui preţ mai favorabil!”, mai scrie jurnalistul.

„Meciul trebuia să fie transmis gratis”

Cătălin Tolontan subliniază că așa cum reiese din declaraţiile pe care le-au făcut întâi în ziar și apoi pentru Curtea de Conturi, angajaţii de la sport din RRA susţin că „meciul trebuia transmis în mod gratuit și de aceea am fost evitat” (Ilie Dobre).

„Din momentul în care Lucian Bute a devenit campion mondial, Radio România a transmis 12 întâlniri. Meciurile din Canada au fost obţinute gratis” - jurnalistul Adrian Fetecău, pentru Curtea de Conturi.

Auditorii vin și cu alte exemple: „Meciul de la Nottingham dintre Bute și Froch a costat 1.000 de euro, 1,74% din suma de la Gala Bute”.

Spre comparație, editorialistul GSP arată în finalul investigației că transmiterea Campionatului Mondial de Handbal Masculin din 2011 a costat 1.900 de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel