Urmărește emisiunea live


Tiberiu Nițu, la DC News: Regula e să nu intrăm cu mascați. Ce spune despre Mazăre

Procurorul general al României, Tiberiu Nițu, a declarat, joi, la interviurile DC News Live, că reținerea suspecților cu ajutorul "mascaților" este o procedură folosită atunci când se impune "elementul surpriză".

"Regula este că nu intrăm cu mascații. Folosim această metodă numai în acele situații în care din punct de vedere imperativ se impune elementul surpriză", a declarat Nițu.

Întrebat în legătură cu celebrul episod în care edilul Constanței, Radu Mazăre, a fost reținut în timp ce se afla la un restaurant, procurorul general al răspuns: "A fost un exemplu de moment operativ pentru elementul surpriză".

Procurorii DNA au făcut recent un denunț penal pe numele lui Radu Mazăre după ce primarul a înjurat în public un anchetator al Direcției Naționale Anticorupție. 

"Nu știu dacă era mai câștigat dacă reclama instituțional și nu înjura, dar respecta procedura”, a spus Tiberiu Nițu.

"Dacă cineva consideră că a fost supus unei metode neprocedurale există instituții atât în Codul de Procedură Penală, dar și în legea de organizare judiciară, legea privind statutul magistraților, Inspecția Judiciară, instituții prin care sistemul se poate autoregla. Apariția la televizor sau în piața publică cu pancarta nu e o metodă procedurală, instituțională", a spus Tiberiu Nițu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel