Tiberiu Nițu: Băsescu a sunat la cabinet după ce s-a pus sechestru în dosarul Nana

Procurorul general al României, Tiberiu Nițu, spune că fostul președinte Traian Băsescu a sunat la cabinetul instituției pe care o conduce după ce anchetatorii au instituit sechestru în dosarul Nana.

Întrebat de către jurnaliști, miercuri dimineață, înainte de ședința CSM, dacă a fost sunat de Băsescu după instituirea sechestrului în cazul Nana, Nițu a răspuns: "A sunat la cabinet".

Procurorul general a precizat că nu a vorbit cu fostul președinte. "Nu am avut niciun fel de discuție cu el".

Procurorii au dispus sechestru pe 147 de titluri de proprietate, între care și terenul fiicei fostului președinte Traian Basescu. Procurorii susțin că s-au comis ilegalități în momentul comasării a peste 200 de ha de teren.

Tiberiu Nițu a refuzat să comenteze declarațiile lui Traian Băsescu, conform cărora există suspiciuni că a împușcat oameni la revoluție, când era militar în termen.

Nițu: Atacurile la procurori continuă

"Afirmațiile nu au niciun temei juridic", a spus Nițu, care a arătat că "subiectul e lămurit". "Vă rog să nu insistați, nu intenționez să alimentez un subiect creat artificial", le-a cerut el jurnaliștilor.

Nițu a spus că încă nu a decis dacă va cere Inspecției Judiciare să-i apere reputația ca urmare a afirmațiilor fostului președinte.

Traian Băsescu: Tiberiu Nițu a împușcat oameni la Revoluție

"N-am luat o hotărâre, dar n-aș vrea să fiu eu cel care încarcă volumul de activitate al Inspecției Judiciare. Lăsând gluma la o parte, am spus și la bilanțul Ministerului Public că în 2015 să nu ne amăgim că atacurile împotriva procurorilor vor dispărea; continuă. În calitate de șef al Ministerului Public, când activitatea Ministerului Public a fost atacată, am reacționat ferm. În ceea ce mă privește, reputația mea e solidă, și nu consider că afirmațiile contextuale făcute de oamenii politici mă pot afecta", a spus Nițu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel