Procurorul general, Tiberiu Nițu, arată traseul dosarului NANA: "Aici a fost problema"

Procurorul general al României, Tiberiu Nițu, spune că Parlamentul au respins neîntemeiat prima solicitare a Parchetului General de transmitere a dosarului Nana, pe motiv că nu era semnată de șeful instituției. Nițu precizează a remis o a doua solicitare Parlamentului, în care a lămurit aspectele procedurale: "Eu am făcut o altă scrisoare, în care le-am spus: stimați domni președinți, dacă ne felicităm de 1 decembrie, felicitarea o semnează PG, dar dacă se solicită acte într-un dosar penal aia o semnează procurorul de caz, nu eu".

"La sfârștiul lunii iunie am primit de la Biroul Permanent al celor două camere o adresă prin care ni se aducea la cunoștință faptul că și-a încetat activitatea comisia parlamentară și dacă dorim să studiem actele, le putem studia. Scrisoarea a venit la mine, eu am repartizat-o la Secția de Urmărire Penală și Criminalistică (SUPC), unde era dosarul. Scrisoarea a ajuns la procurorul de caz, care a apreciat că n-ar strica să studieze acele documente, care pot constitui cel mult probe extrajudiciare pentru că nu sunt administrate de noi într-o procedură judiciară, dar n-ar fi lipsit de interes să le cunoști", a declarat, joi, la interviurile DC News Live, Tiberiu Nițu.

Tiberiu Nițu, la DC News: Regula e să nu intrăm cu mascați. Ce spune despre Mazăre

Șeful Parchetului General a explicat că instituția pe care o conduce a cerut documentele după ce comisia a anunțat finalizarea anchetei, dar adresa a fost semnată de procurorul de caz, motiv pentru care Parlamentul nu i-a dat curs.

"Nu a fost semnată de mine, tocmai asta a fost problema. A semnat-o procurorul de caz și procurorul șef de secție, pentru că așa e normal. Aceea a ajuns la Biroul Permanent, el a spus că nu comunică decât cu Procurorul General. A apărut și la televizor, a fost o secvență. Eu am făcut o altă scrisoare, în care le-am spus: stimați domni președinți - sunt puțin mai plastic aici, scrisoarea era elaborată serios - dacă ne felicităm de 1 decembrie, felicitarea o semnează PG, dar dacă se solicită acte într-un dosar penal aia o semnează procurorul de caz, că nu semnez eu, Nițu... nu-i spun eu procurorului de caz ce să facă, ce să solicite", a arătat Nițu.

Procurorul General precizează că, după ce a trimis el însuși o scrisoare Biroului Permanent, procurorul de caz a trimis o nouă solicitare, aprobată în cele din urmă de Parlament, la mjilocul lunii septembrie. Documentele vor ajunge la Parchetul General în următoarele zile, a arătat Tiberiu Nițu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel