Teodor Atanasiu:Autoritățile să spună în ce condiții a beneficiat Gabriel Oprea de coloană oficială de când este vicepremier

"Cu toate că nu mulți își apleacă privirea spre tragicul eveniment în care un polițist aflat în misiune și-a pierdut viața, accidentul nu trebuie să treacă neobservat, autoritățile statului fiind obligate să dea toate răspunsurile necesare pentru ca vinovații și cauzele accidentului să se afle" afirmă prim-vicepreședintele PNL, Teodor Atanasiu.

"Ținând cont de faptul că legea stipulează clar ce demnitari au dreptul de a fi însoțiți de o coloană oficială și în ce cazuri, iar în situația vicepremierului se ridică semne pertinente de întrebarea asupra acestei chestiuni, cer autorităților în măsură să dea aceste răspunsuri și să spună în ce condiții a beneficiat Gabriel Oprea de coloană oficială de când ocupă funcția de vicepremier. Informațiile apărute astăzi în presă, conform cărora un alt accident în care ar fi fost implicat un polițist care făcea parte din coloana oficială a vicepremierului a avut loc în urmă cu aproximativ o lună, adâncesc și mai mult semnele de întrebare și consternarea celor care vor să înțeleagă cum și de ce și-a pierdut un om viața.

În altă ordine de idei, e regretabil că Gabriel Oprea se ascunde de câteva zile, de când tragicul eveniment s-a produs. E regretabilă și lipsa de reacție a autorităților, comunicatul venit din partea Poliției Capitalei stârnind și mai mare consternare, în loc să clarifice situația. În urma unei astfel de situații, în care refuzi să răspunzi întrebărilor legitime demnitar fiind, demisia ar fi un gest normal. De aceea, co-președintele PNL, Alina Gorghiu, a cerut ieri demisia sau demiterea vicepremierului. A fost un gest de responsabilitate și de curaj, pe care îl susțin întru totul, venit într-un moment în care nu mulți au avut tăria să vorbească despre acest eveniment. De altfel, "marii bărbați politici" ai României, fie ei în funcții sau foști în funcții, refuză să aibă o poziție publică pe marginea acestui subiect, la fel ca vicepremierul Gabriel Oprea".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel