Tensiuni în Marea Baltica. Avion SUA interceptat de ruși

Un avion rus de vânătoare a interceptat, vineri, "în mod periculos și neprofesionist" un avion de recunoaștere al US Air Force deasupra Mării Baltice, a informat Pentagonul, citat de Reuters.

Un avion de tip RC-135 al US Air Force efectua un zbor de rutină în spațiul aerian internațional când a fost interceptat de un Suhoi-27, a precizat Departamentul american al Apărării, în timp ce incidentele de acest fel se succed între armata rusă și cea americană.

Potrivit postului american de televiziune CNN, avionul Su-27 a efectuat un luping deasupra aparatului american, de care s-a apropiat la o distanță de circa 30 de metri.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Bill Urban, a acuzat într-un comunicat un incident capabil "să aducă grave prejudicii tuturor echipajelor implicate" și "să provoace inutil o escaladare a tensiunilor între țări".

Un incident similar a opus cele două armate la jumătatea lunii aprilie în Marea Baltică, când două avioane de luptă Suhoi-24 au simulat manevre de atac în apropierea distrugătorului lansator de rachete american USS Donald Cook.

Moscova a denunțat provocarea Statelor Unite de a trimite USS Donald Cook să navigheze în apropierea frontiere ruse din Marea Baltică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel