EXCLUSIV  Taximetristul care îi face pe politicieni să le crape obrazul de rușine înainte de alegeri

În ultima zi de campanie electorală am cunoscut un taximetrist pe care toți politicienii ar fi trebuit să îl întâlnească.  

L-am întrebat cu cine votează. Mi-a spus că nu merge la urne. Nu are dintre cine să aleagă. Avea contraargumente pentru fiecare partid. Nici varianta USR nu îl încânta. Deloc. Nici PSD, cu atât mai puțin. Mi-a povestit că este din București și că a mers la bunici undeva în Moldova, la un priveghi. Toate femeile în vârstă îi lăudau pe liderii PSD, că au făcut, că au dres, că "uite ce sat frumos avem datorită lor". Tânărul taximetrist le-a spus să-și aducă aminte că au pământurile vândute și în mare pare otrăvite și le-a dat exemplu că dacă preotul ține cu PSD-ul nu înseamnă că asta-i și varianta bună. Și parcă începeau să-i dea dreptate, dar nu toți bunicii au nepoți care să le ofere și altceva decât văd ei la televizor.

Revenind la taximetrist. I-am spus că ar trebui să meargă la vot și că dacă nu vrea să pună ștampila în dreptul PSD sau USR, poate la PRU. De PNL nici nu l-am mai întrebat că mi-a zis, la un moment dat: "Nu Cioloș. Colectiv nu a fost o întâmplare. Ponta a jucat bine, a știut când să se retragă".

"Dar Partidul România Unită sare în ajutorul vostru și vrea interzicerea Uber", i-am spus sperând că i-am 'găsit' partid. Nici vorbă.

"Nu vreau să mă ajute pe mine, eu sunt tânăr, mă descurc, vreau să îi ajute pe mamaia și tataia", mi-a tăiat-o scurt. L-am întrebat ce rămâne de făcut că nu putem să ne plângem și să nu facem nimic. Ba da, mi-a spus că se poate, și că el trăiește așa cum l-a învățat sistemul - să se descurce. "Fac ce fac și politicienii. Nu o să votez, m-am adaptat și trăiesc așa. Am stat câțiva ani în străinătate. Știi că vor să avem în hipermarket legume și fructe românești? Dar știi că vor fi fructe și legume din pământurile noastre vândute străinilor? Așa am ajuns, iar tataia moare sărac, cu merele lui pe care nu are unde să le vândă. Partidele au pe liste aceiași oameni, dar spun că sunt 'noi'. Oamenii cinstiți nu sunt bine primiți în sistem", mi-a spus taximetristul.

Cred că politicienii ar fi avut nevoie de o astfel de întâlnire măcar la începutul campaniei electorale, dacă nu acum 27 de ani. Nu am mai văzut de mult timp atâta resemnare la un om tânăr frumos și liber, foarte deștept, care nu voia altceva decât o țară normală pentru bunicii noștri. Pentru el... mai nimic, pentru că a învățat să trăiască cum poate, să se descurce, a văzut că "oamenii cinstiți nu au loc în sistem și sunt dați la o parte dacă îndrăznesc să deschidă gura și se pun de-a curmezișul".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel