Taximetriștii dau UBER în judecată. Tu cu cine votezi? SONDAJ ONLINE

Numărul mare de maşini UBER din Cluj-Napoca a determinat  Asociaţia Taximetriştilor Cluj-Napoca  să ceară la tribunal respectarea legislației privind transportul public. Adică, interzicerea UBER.


Potrivit prevederilor art. 58 din Legea 38/2003 este interzis transportul public de persoane, contra cost, cu un autoturism care nu deţine autorizaţie de taxi valabilă sau copie conformă valabilă.

Asociația Taximetriștilor din Cluj Napoca a început demersurile legale și sesizarea Consiliului Concurenței, în vedera interzicerii utilizării pe teritoriul României a serviciul de transport persoane, contra cost - UBER, până nu respectă dispoziţiile legale în domeniu, ca şi ceilalţi operatori de transport persoane în regim de taxi, potrivit ziardecluj.ro.

Taximetriştii clujeni speră că prin efectuarea acestui demers juridic toată lumea care desfăşoară transport public de persoane în regim de taxi, de pe teritoriul României, inclusiv UBER să respecte prevederile legale în domeniu, întrucât nimeni nu este mai presus de lege.

UBER plătește taxe. Nu este serviciu de taxi, ci comunitate de pasageri și șoferi

În urma publicării acestui sondaj, am primit la redacția poziția companiei UBER, pe care v-o prezentăm mai jos:

"Uber nu este este un serviciu de taxi, este o comunitate de pasageri si soferi inregistrati care aleg sa isi imparata masina ocazional, prin intermediul unei aplicatii de mobil. Peste 120 de mii de oameni folosesc deja acest serviciu in Romania. Suntem de acord ca este nevoie de o definire corecta a acestor serviciilor noi si de o reforma a legislatiei in domeniu astfel incat sa fie cuprinse in lege si servicile de ridesharing.

Este si recomandarea Comisiei Europene care a spus foarte clar ca serviciile ca Uber sunt bune si trebuie incurajate si reglementate corespunzator. Tot mai multe state europene isi adapteaza legile in acest sens. Tari ca Portuglatia, Estonia, Latvia, Lituania au reglementat deja sau sunt in proces sa reglementeze serviciile de ridesharing
" Oficialii Uber Romania. 
 
Totodata, mentionam ca una din afirmatiile care reprezinta o optiune de vot nu se sustine si induce in eroare:
 
"Taximetriștii. Ei plătesc taxe, iar UBER, o afacere multinațională, distruge joburi și investiții din țară
  • Mentiunea ca "Uber distruge joburi și investiții din țară" nu are nicio baza factuala si nu este sustinuta cu date in material. 
    • In Romania, confirm IMAS, cei care folosesc Uber renunta mai ales la masina personala
  • Uber are o companie inregistrata in Romania, angajeaza o echipa locala si plateste taxe aici si in Uniunea Europeana. 
  • Uber e un serviciu transparent si fiscalizat. 
    • 100% din tranzactiile pe platforma Uber sunt inregistrate electronic, deci foarte transparent. 
    • In plus, toti soferii parteneri colaboreaza cu Uber prin intermediul unei entitati fiscale, plates taxe,  iar pasagerii primesc facturi fiscale pentru fiecare cursa in parte

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel