Tatiana Niculescu Bran, purtătorul de cuvânt al președintelui Iohannis

Jurnalista și scriitoarea Tatiana Niculescu Bran a anunțat că președintele ales al României, Klaus Iohannis, a ales-o pentru funcția de purtător de cuvânt.

"Președintele ales al României, dl. Klaus Iohannis, mi-a propus să-i fiu purtător de cuvânt și consilier de comunicare. Sunt onorată că s-a gândit la mine. Las deoparte cartea pe care mă apucasem s-o scriu, și devin, așadar, din purtătoare de cuvinte, purtătoare de cuvânt", a scris Tatiana Niculescu Bran pe Facebook.

Tatiana Niculescu Bran a lucrat zece ani (1994-2004) ca editor la secția română a BBC World Service din Londra. Între 2004 și 2008 a condus biroul BBC World Service din București.

Ea a publicat în 2006 cartea "Spovedanie la Tanacu", în baza căreia a fost realizat scenariul pentru filmul "După dealuri", de Cristian Mungiu, premiat la Cannes.

Iohannis cere modificarea Constituției

CV

- Jurnalistă şi scriitoare

- Numele: Tatiana Niculescu Bran

- Studiile şi cariera: - A absolvit Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti şi Institutul European de Jurnalism de la Bruxelles.

- Între 1995 şi 2004 a fost redactor la Radio BBC World Service, secţia română de la Londra. - Între 2004 şi 2008 a condus biroul BBC World Service de la Bucureşti.

- În 2006 a publicat primul roman non-fiction din literatura română, „Spovedanie la Tanacu", urmat, în 2007, de „Cartea Judecătorilor".

- Cele două romane au inspirat scenariul filmului „După Dealuri", în regia lui Cristian Mungiu, care a obţinut premiul pentru Cel mai bun scenariu la Festivalul de Film de la Cannes din 2012. În 2010, LiterNet.ro i-a publicat piesa de teatru „Brâncuşi contra SUA", o abordare inedită a celebrului proces intentat de Brâncuşi statului american.

- În 2011, la Editura Polirom a apărut romanul „Nopţile Patriarhului", iar în 2012, romanul „În Ţara lui Dumnezeu". - Locuieşte în: Bucureşti

- În 2013 a apărut, de asemenea la Editorua Polirom, cartea "Povestea domniței Marina și a basarabeanului necunoscut"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel