TAROM - PROTEST PILOȚI: CURSE ANULATE SAU ÎNTÂRZIATE, anunțate ca posibile și pentru marți de TAROM

TAROM anunță și pentru marți posibile întârzieri și anulări de zboruri pe curse interne și externe, în condițiile în care se confruntă cu o lipsă de personal navigant apt de zbor (piloți și însoțitori de bord).

Citește și: Protest spontan la TAROM: Avioanele, întârziate la sol din cauza piloților nemulțumiți

"TAROM se confruntă cu o lipsă de personal navigant apt de zbor (piloți și însoțitori de bord). Continuă și astăzi întâlnirile dintre reprezentanții conducerii companiei și cei ai personalului navigant pentru deblocarea situației. Compania TAROM regretă situația creată și depune toate eforturile pentru desfășurarea normală a zborurilor. Pasagerii curselor TAROM care vor avea întârzieri sau vor fi anulate beneficiază de asistență conform Regulamentului EC261/2004 privind drepturile pasagerilor", informează compania printr-un comunicat.

Pentru deblocarea situației, ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a convocat, marți, la sediul instituției, conducerea TAROM și reprezentanții sindicatelor din companie. 

Ioan Rus a solicitat celor două părți implicate să urgenteze procedura de negociere, pentru ca pasagerii să nu aibă de suferit, și atrage atenția că soluțiile se pot găsi doar într-un cadru instituțional adecvat, nu de pe poziții de forță. 

Greva spontană a piloților de la TAROM s-a declanșat duminică, zi în care au fost înregistrate 12 curse întârziate și două zboruri anulate. De asemenea, în cursul zilei de luni, șapte zboruri ale companiei au fost anulate. 

Vezi și: EXCLUSIV. Mesajul comandantului Airbus, devastator pentru TAROM

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel