Tarom are un nou director care va prelua atribuțiile de director general

Sorin Bușe a fost ales director general adjunct la Tarom și va prelua prerogativele de director general al companiei până la selecția unui nou manager, a anunțat, joi, ministrul Transporturilor, Dan Costescu.

"Am primit de la Consiliul de Administrație al companiei (Tarom n.r.) niște vești. S-a finalizat prima parte a procedurii de selecție pe 109 (OUG 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice n.r.). Au fost selectați adjunctul CEO-ului, domnul Sorin Bușe, directorul administrativ Paul Gurău, directorul de marketing Costin Ciotec și directorul tehnic Dorin Necula. Urmează așa cum scrie acolo selectarea directorului general care se face obligatoriu printr-o firmă de recrutare. Până atunci, din câte am înțeles, din cei deja selectați, cel mai probabil Sorin Bușe, pentru că este și decizia Consiliului de Administrație, va prelua prerogativele de director general", a spus Dan Costescu, într-o conferință de presă.

De asemenea, Costescu a afirmat că Ministerul Transporturilor și companiile lui trebuie să "înceapă să fure manageri și personal de la companiile private așa cum acestea au făcut ani la rândul de la companiile de stat".

Șeful de la Transporturi consideră că experiența cu un singur manager numit prin procedurile prevăzute de OUG 109 nu duce întotdeauna la succes și că sunt sisteme greu de reformat, care nu pot fi realizate cu un singur om, existând astfel riscul ca "acesta să fie absorbit de către sistem, oricât de bun ar fi".

Adunarea Generală a Acționarilor companiei TAROM a decis, cu unanimitate de voturi, revocarea lui Christian Heinzmann și a lui Tiberiu Țiclea din calitatea de administratori, anunțat compania în 10 mai.

[citeste si]

"În ședința din 6 mai a.c., Adunarea Generală a Acționarilor companiei TAROM a decis, cu unanimitate de voturi exprimate prin vot secret, revocarea lui Christian Edouard Heinzmann și a lui Tiberiu Țiclea din calitatea de administratori", spune TAROM.

Potrivit sursei citate, decizia a venit în urma informării primite de la Consiliul de Administrație al companiei TAROM, în baza faptelor ce țin de neîndeplinirea unor cerințe legale, a unor măsuri prevăzute în contractul de mandat sau în Planul de administrare al companiei.

"În cadrul aceleiași ședințe, Adunarea Generală a Acționarilor a luat act de Hotărârea Consiliului de Administrație TAROM nr. 7/2016, prin care domnii Christian Edouard Heinzmann și Tiberiu Țiclea au fost revocați din funcțiile de Director General — CEO, respectiv Director General Administrativ — CAO", se menționează în comunicatul semnat de președintele Consiliului de Administrație TAROM, Radu Florescu. (Agerpres)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel