Tarife roaming, ELIMINATE. Sorin Grindeanu: Europa pierde bătălia cu America

Parlamentul European a aprobat, marți, legea privind eliminarea tarifele de roaming în interiorul celor 28 de state ale blocului comunitar, începând cu data de 15 iunie 2017, după ani de negocieri dure.

Sorin Grindeanu, ministrul pentru Societatea Informaţională, a vorbit despre acest subiect invitat la interviurile DC News Live.

Întrebat de ce trebuie să așteptăm scoaterea tarifelor de roaming abia din 2017, atâta timp cât acest lucru s-ar putea face de mâine, ministrul a spus: "Discuția despre eliminarea roaming-ului este veche. A fost nevoie de aproape patru ani pentru a se ajunge la o formă, la nivel de Parlament European, pentru a se aplica de la jumătatea anului 2017. Există legislație specifică fiecărei țări. Există interese economice extrem de puternice ale marilor operatori la nivel european. Toate aceste lucruri legate de roaming trebuie armonizate si standardizate. Nu vorbim doar despre roaming, apropo de ceea ce ne propunem pentru 2020 la nivelul Europei. Acum, pe acest sector, Europa pierde bătălia cu America. Dacă nu ne revenim destul de repede și dacă tot ceea ce s-a aprobat prin agenda digitală europeană 2020, ca ținte, nu se va atinge, vom pierde și mai mult teren nu doar față de America, ci și față de ASIA și alte centre puternice față de ce înseamnă IT".

Sorin Grindeanu a vorbit și despre România contrastelor din punct de vedere al Internetului.

"Noi, ca de obicei, suntem o țară a contrastelor dacă vorbim de Internet. În acest moment, undeva la 3,5 milioane de familii din aproximativ 7 milioane au acces la Internet de bandă largă, sub media europeană. Pe urban, suntem în media europeană. Așadar, în acest context, de ce este o Românie a contrastelor? Suntem pe locul 2 în Europa la viteză după Belgia. Suntem pe locul 1 la tarif. Este de departe cel mai ieftin Internet de bandă largă", a adăugat ministrul Sorin Grindeanu.

VEZI ȘI: Tarifele de roaming în Uniunea Europeană vor fi eliminate. Când intră în vigoare decizia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel