Tăriceanu, virulent: Vîntu a încercat să ne facă praf

Călin Popescu Tăriceanu crede că dosarul lui Bogdan Olteanu este neverosimil. 

"E foarte interesantă această poveste cusută cu multă ață albă. Am avut surpriza, alaltaieri, deci cu o zi înainte de a apărea în public informațiile despre acest dosar, să aflu despre acest lucru. Am aflat cu o zi înainte că urmează să iasă public această chestiune. Probabil că a fost scursă în anumite medii, în mod controlat, cu o zi înainte, erau o serie de persoane inițiate. Am aflat conținutul știrii care a făcut ieri subiectul zilei. Bogdan Olteanu am văzut astăzi de ce a fost acuzat. El practic este acuzat că ar fi primit o sumă de bani pentru că ar fi făcut trafic de influență pentru numirea lui Liviu Mihaiu ca guvernator al Deltei Dunării. Vreau să vă spun că acest lucru este extrem de puțin verosimil. Sorin Ovidiu Vîntu, cu tot grupul lui de firme media și ne-media, a atacat din 2005, cu o virulență extremă care nu avea nimic de-a face cu deontologia ziaristică. A atacat PNL, pe mine personal, a făcut campanii de presă împotriva mea și a PNL-ul și a membrilor PNL-ului, a încercat să ne facă praf și acest lucru a durat până-n 2008. Pentru cei care au memoria scurtă și le joacă feste, le aduc aminte că Vîntu era una din uneltele fostului președinte Băsescu și acesta a fost unul din motivele pentru care ne-a atacat. Ulterior, au fost și alte motive: a existat un scandal public la un moment dat în legătură cu încercarea lui Vîntu de a pune mâna pe 8% din acțiunile de la Petrom. (...) Sigur că am avut niște informații prealabile că se va încerca această mișcare. În ședința de Guvern respectivă, am refuzat adoptarea acestei hotărâri de guvern care nu respecta legea de privatizare. Surpriza a fost ca peste câteva luni să mă trezesc din nou cu aceeași hotărâre de guvern pe masa mea. Pentru a doua oară am refuzat să promovez această hotărâre de Guvern. A fost făcută și o anchetă, au fost cerute stenogramele ședinței de guvern", a spus Călin Popescu Tăriceanu, în emisiunea "Subiectiv" de la Antena 3 cu Răzvan Dumitrescu. 

"Pentru Liviu Mihaiu nu era nevoie să intervină cineva"

Președintele Senatului a mai spus că l-a văzut o dată pe Sorin Ovidiu Vîntu, la "un cunoscut". El nu mai știe dacă mai era premier la acea dată. Cât despre numirea lui Liviu Mihaiu, Călin Popescu Tăriceanu a spus: "Liviu Mihaiu nu a fost pus pentru că a intervenit cineva, ci pentru că era una din persoanele cele mai recomandate să se ocupe de așa ceva și el singur și-a asumat un rol deloc ușor. Liviu Mihaiu era un activist cunoscut, recunoscut, cu programe cu idei valoroase, legate de Delta Dunării, nu era nevoie să intervină cineva". 

Călin Popescu Tăriceanu a mai spus că "acuzația nu are fundament în ceea ce-i privește pe Bogdan Olteanu sau Liviu Mihaiu. Trebuie să fie încadrată la capitolul aberații". 

"Cum era să vină Vîntu să facă așa ceva în PNL-ul în care dădea de dimineața până seara? Credeți că cineva ar fi stat de vorbă cu el?", a mai spus Călin Popescu Tăriceanu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel