Urmărește emisiunea live


Tăriceanu: Oamenii trebuie anchetați în libertate

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, subliniază că măsura arestului preventiv trebuie folosită doar în cazuri excepționale, precizând că a aresta un suspect înainte de a-l ancheta amintește de anii '50.

"Cred că este peste o lună de zile de când am avut această solicitare la Senat pentru încuviințarea arestării unui senator. Dacă DNA-ul avea probele necesare la dosar până în momentul respectiv, sau adunate ulterior, putea foarte bine să trimită acest dosar în instanță și senatorul să fie judecat pentru că el nu se bucură de imunitate pentru faptele comise în afara mandatului, ceea ce este cazul în speță. S-a întâmplat așa ceva? Nu. Pot să-mi pun întrebarea legitimă pe care și-au pus-o și alții? Nu cumva se dorea ca prin arestare să se facă o presiune psihologică asupra lui și să se obțină o mărturisire.  Nu cumva cu această modalitate prin care oameni sunt arestați, după aceea anchetați, care este proprie anilor 50 se urmărește același lucru, să se obțină mărturii sub presiune psihologică; sigur, nu se mai folosește tortura, dar sunt niște mecanisme care funcționează și pe care le observăm cu toții și care sunt reclamate de cei care sunt subiectul unor astfel de măsuri", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, duminică, la Antena 3.

Udrea: Oameni care toacă banii cu care s-au ales sunt liberi, eu sunt după gratii

"În mod normal, oamenii trebuie să fie anchetați libertate și numai în cazuri bine argumentate se poate obține din partea judecătorului arestarea preventivă. Altfel, ne ducem într-o zonă gravă de abuz și de exces de putere, care nu este specifică unei țări democratice", a adăugat Tăriceanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel