"Tăriceanu nu-l poate înlocui pe Antonescu la șefia PNL"

tariceanu
tariceanu

Surse liberale au explicat pentru DC News că șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, ar avea nevoie de derogare din partea Delegației Permanente dacă ar vrea să candideze la șefia formațiunii într-un eventual Congres, pe care nu ar obține-o pentru că nu îndeplinește criteriul vechimii. Ludovic Orban ne-a confirmat informația, precizând că Tăriceanu și-a pierdut vechimea de peste 20 de ani în PNL atunci când a demisionat din partid.

Liberalul Ludovic Orban ne-a explicat în ce condiții poate candida un liberal la președinția PNL.

Un membru proaspăt încris în PNL, sau, în cazul ăsta, reînscris, poate candida la Congres pentru alegerea noului șef al partidului?

Ludovic Orban: Poate să participe, dar sunt condiții de vechime absolut necesare pentru a candida. De exemplu, pentru a candida la o funcție de conducere în biroul municipal sau județean îți trebuie o vechime de un an de zile, ca să poți să participi la alegeri pentru o funcție de conducere la nivel național îți trebuie o vechime de minim doi.

Asta se aplică la dl. Tăriceanu? Cum este calculată vechimea lui?

Ludovic Orban: Păi cum să fie calculată? Dacă și-a dat demisia din partid și-a pierdut vechimea. Singurul caz în care putea să fie vechimea păstrată era dacă se suspenda din calitatea de membru pentru ocuparea unei funcții incompatibile cu calitatea de membru, ceea ce nu e cazul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel