Tăriceanu, la "Subiectiv", avertisment pentru Băsescu: Președintele Cehiei a fost suspendat în ultima zi

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, subliniază că președintele este obligat să respecte prevederile constituționale până în ultima zi de mandat, amintind că fostul președinte al Cehiei, Vaclav Klaus, a fost suspendat de Parlamentul ceh cu puțin timp înainte ca șeful statului să plece de la Castelul Praga.

"Am lansat nu o amenințare, ci un avertisment foarte serios președintelui să se abțină în încălcarea prevederilor constituționale care îl obligă la neutralitate", a declarat Călin Popescu Tăriceanu în ediția de vineri a emisiunii "Subiectiv", difuzată de Antena 3 și moderată de Răzvan Dumitrescu.

Tăriceanu a redeschis dezbaterea privind suspendarea președintelui săptămâna trecută, după ce președintele Băsescu a organizat consultări politice la Cotroceni cu Elena Udrea, președintele PMP.

"Nu este admisibil, chiar dacă este pe final de mandat, să închidem ochii și să spunem președintele are derogare, poate să încalce prevederile constituționale, poate să facă politică pentru un partid, nu mai contează că suntem pe ultima sută de metri", a spus Tăriceanu, care a insistat că Băsescu trebuie să respecte Constituția până în ultima zi de mandat.

Surpriză! Cine va fi președinte dacă Băsescu va fi suspendat

"Vreau să reamintesc că președintele Cehiei, Vaclav Klaus, a fost suspendat în ultima zi de mandat. Deci eu cred că lucrurile acestea trebuie să le luăm foarte serios: și el ca președinte, și noi ca parlamentari. Eu am lansat acest avertisment, vreau să-i sensibilizez pe toți parlamentarii să adopte atitudinea corectă în această situație, dar nu eu pot să decid suspendarea președintelui acest lucru este exclusiv apanajul întregului parlament și cetățenii, prin referendum, pot vota demiterea", a conchis Tăriceanu.

Vlaclav Klaus a fost suspendat din funcția de președinte al Cehiei în ultima săptămâna de mandat, după ce parlamentul l-a acuzat de Înaltă Trădare pentru că a semnat o lege de amnistie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel