Tăriceanu face praf PNL: Partid care doreşte o caricatură de stat de drept

Copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat marţi că după alegeri, nu va se va alia cu PNL, partid care nu îmbrăţişează acelaşi set de valori şi care doreşte 'o caricatură de stat de drept poliţienesc'.

'În toamnă, după alegeri, se poate pune teoretic această problemă, cu cine se va face majoritate şi eu am să vă spun următorul lucru: un partid care nu îmbrăţişează acelaşi set de valori şi de principii cu noi şi care doreşte o caricatură de stat de drept, un stat de drept poliţienesc, cu un stat în care, practic, asistăm la republica procurorilor, eu nu mă pot alia, prefer să stau în opoziţie, indiferent ce s-ar întâmpla, nu sunt ahtiat să intrăm la guvernare cu orice preţ. Dacă aceste lucruri nu le sunt clare partenerilor noştri, le spun de pe acum. Am discutat cu colegii mei, noi avem o poziţie politică pe care nu ne-o schimbăm pentru că acest lucru mi se pare mai grav şi mai important decât a face un compromis cu un partid care este din păcate, astăzi, PNL şi care să ducă la instaurarea unui climat de frică, de teroare în societate şi să ne întoarcem către ceea ce a fost în anii 50', a afirmat Tăriceanu la B1Tv.

El a mai spus că preşedintele Klaus Iohannis ar face parte din planul de încercare de înlăturare a sa din funcţia de preşedinte al Senatului.

'Până la urmă când am aflat că este un plan din care fac parte şi care prevede încercarea de a mă înlătura din această funcţie, am spus-o. Preşedintele, dincolo de prerogative, poate să facă politică şi face politică cu PNL, încearcă să-şi creeze condiţiile cele mai favorabile, din punct de vedere politic, nu instituţional sau constituţional.

El, după cum ştiţi, a încercat să-şi pună un guvern care să-i fie obedient, are nevoie de un partid prezidenţial, probabil că se gândeşte în perspectiva lui 2019, are nevoie de o susţinere, are nevoie de cât mai multe ingrediente şi pârghii de putere. Nu ştiu ce vrea să facă cu puterea. În general, dacă ai puterea, e bine să o pui în slujba unui proiect. Eu mă aşteptam să văd un proiect pe care preşedintele vrea să-l promoveze şi atunci spui: 'Domnule am nevoie şi Parlamentul să susţină, şi serviciile şi Guvernul, toţi să susţină proiectul preşedintelui, a adăugat Tăriceanu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel