Tăriceanu, discuție cu ambasadorul Norvegiei pe subiectul Bodnariu

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat că, în cadrul unei întâlniri avute luni la Parlament, cu ambasadorul Norvegiei la București, a fost informat cu privire la situația copiilor din familia Bodnariu, precum și cu intenția autorităților de la Oslo de a modifica legislația în domeniu, notează Agerpres.

"Am să vă informez pe scurt despre întâlnirea pe care am avut-o cu ambasadorul Norvegiei la București. Am abordat o serie de teme de interes bilateral, bineînțeles că dintre ele nu putea să lipsească situația familiei de români din Norvegia ai cărei copii au fost luați de autoritatea de protecție locală. Doamna ambasador mi-a dat asigurări că legislația norvegiană integrează legislația internațională privitoare la protecția drepturilor copilului, că această legislație se bazează pe considerentele de interes superior al copilului, care prevalează în fața altor prevederi și că autoritățile care se ocupă de acest caz vor trata, evident, în baza legislației. (...) Mi-a sugerat că există, probabil, o diferență de percepție și de raportare, în Norvegia. Autoritățile se bucură de toată încrederea cetățenilor că dau dovadă și de profesionalism, și de respectarea legii când au asemenea dosare", a precizat, într-o conferință de presă, Tăriceanu.

Președintele Senatului a reamintit, în context, că există o delegație parlamentară, din care fac parte membri ai Senatului și ai Camerei Deputaților, care s-a deplasat în Norvegia pentru a se informa cu privire la cazul Bodnariu.

Tăriceanu a subliniat că prin această întâlnire dorește să-și facă datoria atât ca președinte al Senatului, cât și ca om.

Acesta a mai adăugat că, în cadrul întrevederii, a discutat cu ambasadorul norvegian la București și aspecte ce privesc o eventuală schimbare a legislației în domeniu în Norvegia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel