Tăriceanu, despre Kovesi: Nu apreciez ce se întâmplă

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că nu apreciază poziţionarea 'din ce în ce mai politică' a conducerii DNA, arătând că Laura Codruţa Kovesi raportează rezultatele instituţiei la câţi parlamentari, miniştri, prim-miniştri a trimis în judecată.

'Este lăudabilă lupta procurorilor care lucrează. (...)Eu salut munca oamenilor corecţi şi care lucrează, îşi fac datoria, dar nu apreciez poziţionarea din ce în ce mai politică pe care o are conducerea acestei instituţii. Doamna Kovesi este conducătoarea instituţiei. Văd de fiecare dată modul în care se raportează la rezultatele DNA.

Rezultatele DNA văd că se bazează pe câţi miniştri, pe câţi prim-miniştri, pe câţi parlamentari a trimis în judecată. Toţi sunt cetăţeni, dacă ea are o problemă cu Parlamentul sau cu foşti miniştri, atunci trebuie să ştim. Procuratura nu face anchete selective, adică nu vânăm, asta se înţelege, că vânăm anumite persoane', a afirmat Tăriceanu, la România Tv.

El a criticat, totodată, poziţia preşedintelui Klaus Iohannis, arătând că acesta 'nu înţelege' că 'ceea ce se întâmplă astăzi are ca rezultat o distrugere a imaginii Parlamentului'.

'Senzaţia mea este că preşedintele pluteşte într-o frumoasă reverie şi nu înţelege ce se întâmplă, că această acţiune care pare să fie asemănătoare cu jocul unui copil căruia îi dai o mitralieră, împuşcă pe cei care sunt în raza lui de acţiune, după ce a terminat cu ăştia, mai caută să împuşte, cu toată iresponsabilitatea copilului, se întâmplă şi la noi. Nu este vorba de persoane, nu am venit aici să mă disculp, problema este că (...) ceea ce se întâmplă astăzi are ca rezultat o distrugere a imaginii singurei instituţii democratice care este Parlamentul. Cu aceste lucruri nu ar trebui să ne jucăm pentru că, dacă preşedintele nu înţelege acest lucru şi priveşte, aşa cum am văzut, cu satisfacţie provincială pe care o afişează, este foarte grav', a adăugat Tăriceanu.

El a mai susţinut că România, astăzi, este într-o situaţie în care abuzurile devin din ce în ce mai evidente, iar aceasta reprezintă un pericol pentru democraţie. 'Eu, ca preşedinte al ALDE, nu voi înceta să vorbesc despre ele până când lucrurile nu vor reveni la normalitate', a arătat Tăriceanu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel