Tăriceanu, anunț privind propunerea legislativă pentru insolvența TVR

Copreşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a anunţat, luni, că a elaborat o propunere de modificare legislativă care să permită Consiliului de Administraţie (CA) al TVR să ceară intrarea în insolvenţă, propunerea urmând a fi prezentată astăzi în Parlament.

'În calitate de preşedinte al Senatului, am făcut o rundă de consultări cu nişte specialişti pe probleme de insolvenţă, jurişti de profesie, ca să vedem care sunt modificările necesare a fi făcute în Legea de funcţionare a TVR astfel încât să poată să fie făcută declanşarea procedurii de insolvenţă. (...) Această propunere am redactat-o, o să o prezint astăzi în Parlament colegilor din grupurile parlamentare. Propunerea este foarte simplă, se referă la două aspecte: introducerea unui articol suplimentar care să poată permite Consiliului de Administraţie al TVR să ceară intrarea în insolvenţă şi, sigur, o modificare suplimentară - pe perioada insolvenţei, consiliul de administraţie va trebui să se rezume numai la supravegherea politicii editoriale, administratorul judiciar este cel care face conducerea economică a societăţii', a explicat liderul ALDE, într-o conferinţă de presă.

Citește și: Dezastru la TVR. În ce situație dramatică s-a ajuns

El a menţionat că, în prezent, televiziunea publică nu are consiliu de administraţie, ci numai un preşedinte-director general interimar, prin urmare Parlamentul va trebui să decidă numirea unui CA.

În opinia copreşedintelui ALDE, situaţia necesită o acţiune rapidă. 'Urgenţa este protejarea societăţii în faţa creditorilor şi asigurarea funcţionării ei. Deci, pentru a putea asigura continuarea funcţionării ei şi nu în regim de avarie, cum este astăzi, ci într-un regim normal, soluţia intrării în insolvenţă este singura rezonabilă care s-a degajat din discuţiile ce au avut loc. Am notat şi punctul de vedere al preşedintelui PSD, care şi el pare să agreeze această formulă, am văzut şi punctul de vedere exprimat de preşedintele Comisiei de cultură, mass-media de la Cameră, domnul Ştirbu din partea PNL-ului, care şi el acceptă că aceasta ar fi soluţia. Deci, dacă la nivel politic există, aş spune, un acord larg, ar trebui să tranşăm problema şi să depunem proiectul de modificare în procedură de urgenţă. Senatul este Cameră decizională, deci o să depunem proiectul la Camera Deputaţilor', a spus Călin Popescu-Tăriceanu, citează Agerpres.

Potrivit acestuia, una dintre prevederile proiectului va fi aceea că televiziunea publică nu poate intra în faliment. 'Pentru televiziunea publică una dintre prevederile din proiectul de modificare legislativă va fi că televiziunea publică nu poate să intre în faliment, deci este o derogare de la Legea insolvenţei', a adăugat liderul ALDE. 

Citește și: Ce ar face salvatorul Hidroelectrica, dacă preia în administrare TVR

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel